Odhalte program festivalů na sezonu 2014

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také otázky, čím obdarovat své blízké a co si pod stromečkem přát. Co takhle vstupenka na některý z letních festivalů?

Organizátoři již lákají na první jména. Headlineři zatím zůstávají utajeni, ale kompenzací mohou být nižší ceny vstupenek. A to právě v tomto období. Proto jsme pro vás připravili festivalový přehled, abyste si mohli v klidu naplánovat léto 2014.

Festivalovým předkrmem je už pěknou řádku let narozeninová oslava Tří sester na pražském Džbánu. Nejinak tomu bude i příští rok, kdy se v květnu uskuteční pod názvem Tři sestry 29 let open air.

Všechno začíná Votvírákem

Tradiční zahajovací akcí festivalové sezony je Votvírák. Proběhne 13. – 15. června, kdy se do Milovic u Prahy znovu sjedou hvězdy české a slovenské hudební scény. Pořadatelé chtějí i v nadcházejícím roce přimět k návštěvě Votvíráku co největší počet hudebních fanoušků. Proto se zaměří na zdokonalení programu, který zaznamenal na minulém ročníku enormní úspěch. Připravena budou tři pódia věnovaná rocku, popu a hip hopu. Na hip hopové stagi bude tentokrát připraven unikátní program pro všechny děti štrýtu. Organizátoři rovněž zapracují na non stop zóně, kde letos vystoupilo mnoho výborných DJs a další ročník nabídne ještě nabitější line up.

Návštěvníci se mohou těšit na interprety, kteří se na Votvíráku objeví úplně poprvé, ale též na kapely, bez kterých si milovický festival nedovedou mnozí představit. Znovu byly osloveny skupiny Škwor, Arakain nebo Visací zámek.

JamRock

Na Votvírák další červnový víkend navazuje Music & Art festival JamRock. Uskuteční se mezi 19. a 21. červnem v Žamberku. Na 7. ročník slibují pořadatelé hudební i umělecké lahůdky. Uprostřed přírody nebudou chybět oblíbené skulptury, chystají se workshopy. Zatím jedinou zveřejněnou informací týkající se interpretů je jednání s kapelou Lucie.

Open Air MusicFest Přeštěnice

Jihočeský festival v Přeštěnicích proběhne poslední červnový víkend, konkrétně 27. a 28. června . Zástupce produkční agentury festivalu, Josef Kašpar, k přeštěnickému festivalu řekl: „Chceme připravit zajímavý a zároveň zábavný festivalový line up pro všechny hudební generace."

Dosud zveřejněná jména kapel napovídají, že záměr bude dodržen. V Přeštěnicích svou účast potvrdily skupiny Olympic, Arakain, MIG 21, Škwor nebo slovenská formace Iné kafe.

Rock for People

Program multižánrového festivalu Rock for People drží organizátoři pod pokličkou. Zatím víme, že jubilejní 20. ročník proběhne 3. – 5. července tradičně na letišti v Hradci Králové. Kdo se bude chtít dozvědět více o přípravách, nechť dorazí 6. prosince do pražské MeetFactory na Warm Up Party. Právě zde se bude o Rock for People hodně mluvit. O zábavu se postarají přední čeští i evropští DJs v čele s Borgorem z Izraele.

Barvy léta

Jednodenní hudební akce v lázeňském městě? To jsou přece Barvy léta v Poděbradech. V roce 2014 bylo jejich konání určeno na sobotu 12. července. Svou účast přislíbily Tři sestry, vypsaná fiXa, Prague Conspiracy, Gygy, Michal Hrůza a Kapela Hrůzy a těšit se můžete na mnohé další.

Colours of Ostrava

13. ročník multižánrového festivalu konaného v památkově chráněném areálu bývalých hutí, dolů a železáren Dolní Vítkovice. Ostrava ožije hudebním děním 17. července a přehlídka našich i zahraničních muzikantských es bude probíhat do neděle 20. července. Pořadatelé si se svými návštěvníky zatím hrají na schovávanou a nechávají je v nejistotě. Prvním a doposud jediným zveřejněným interpretem je americký písničkář John Grant. Program Colours of Ostrava však ve své historii ještě nikdy nezklamal a vždy překvapil zvučnými jmény i představením méně známých interpretů, kteří se v České republice jen tak neobjeví. Vstupenky v dárkovém balení ocení nejeden hudební nadšenec.

Benátská noc

Již potřetí se festival Benátská noc uskuteční ve sportovním areálu Vesec v Liberci. Program začne ve čtvrtek 24. července Mezinárodním revivalovým večerem. Od pátku 25. do neděle 27. července pod Ještědem vystoupí třeba Tomáš Klus, Mandrage, Krucipüsk, Michal Prokop & Framus Five, Tublatanka, Slobodná Európa nebo Horkýže Slíže. Vstupenky nyní pořídíte za 890 Kč a kdo si je objedná do 15. prosince, má šanci získat vánoční dárek v podobě CD, permanentek na lyžování nebo VIP vstupenek na Benátskou noc.

Sázavafest

Zámecký park ve Světlé nad Sázavou přivítá 1. a 2. srpna návštěvníky Sázavafestu. 14. ročník multikulturního festivalu nabídne opět hlavní i akustickou scénu a chystá také novinky. Mnozí fanoušci této letní akce jsou zklamáni zkráceným trváním festivalu. Ještě není však nic rozhodnuto, program na čtvrtek 31. července pořadatelé sestavují, a pokud vše dobře dopadne, bude Sázavafest znovu třídenní.


Keltská noc

Kultovní festival Keltská noc konaný v prostoru doskočiště mamutího můstku v Harrachově proběhne 8. a 9. srpna. Mezi vystupujícími nebudou chybět Tři sestry, Horkýže Slíže, Plexis a E!E.

Natruc festival

Kmochův ostrov v Kolíně chystá i na nadcházející sezónu svůj Natruc festival, který se zde koná již od roku 1998. 23. srpna se v Kolíně setkají čeští i slovenští interpreti. Kapely známé i ty, které na vrchol teprve stoupají. V loňském roce na festivalu vystoupily skupiny Imodium, Skyline, Rybičky 48, Zoči Voči, UDG, zakázanÝ ovoce, Mother´s Angels nebo Crossband.


O programu dalších festivalů jsme vás na stránkách Hudební knihovny už informovali.

  • Čtěte více o Migthy Sounds
  • Kdo zahraje na festivale Brutal Assault, se dozvíte tady
  • Masters of Rock a Metalfest zveřejnily první jména. Jaká? Stačí kliknout zde
  • Co nabídne Basinfirefest, se dočtete tady

Související obsah:

» Tři sestry slaví na Džbánu, dozvuky a perličky   (Joe Stramr, 21. 05. 2013)
» Příští rok pod Mamutem zahraje Monkey Business, přeje si Ing. Magor   (Joe Stramr, 14. 08. 2013)
» Votvírák 2013 a jeho hvězdné momenty   (Joe Stramr, 17. 06. 2013)
» Ohlédnutí za Rock for People 2013   (Kristina Kratochvílová, 10. 07. 2013)
» Sázavafest je za dveřmi. Na co se můžeme těšit?   (Kristina Kratochvílová, 17. 07. 2013)
» Trutnovský Open Air festival Czech Woodstock přivítá britské punkové Toy Dolls a legendárního Marky Ramona!   (Kristina Kratochvílová, 27. 06. 2013)
» Trutnovský Open Air festival je letos věnovaný poválečným odsunům   (Petr Škrabánek, 15. 05. 2013)
» Natruc netrucuje, naopak! Zahrají Tata Bojs i Visací zámek   (Lukáš Vlasák, 26. 06. 2013)
» Benátská noc 2013 začala, ať žije slunce, chlast a rock´n´roll   (Jiří Klecan, 26. 07. 2013)


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Samu Haber bude mít svou českou premiéru v pražském Rock Café
17.04.

Samu Haber bude mít svou českou premiéru v pražském Rock Café

Sedmačtyřicetiletý zpěvák a skladatel Samu Haber je mistrem poprockových balad, někdejším frontmanem úspěšné...


Michal Horák vystoupil s filharmonií a vydává neobvyklý zpěvník
16.04.

Michal Horák vystoupil s filharmonií a vydává neobvyklý zpěvník

Písničkář Michal Horák rozhodně nestojí na místě. Po třech řadových albech, mnoha úspěšných a na YouTube trendujících...


Headlineři festivalu Rock for People: Recyklace nebo kalkulace?
16.04.

Headlineři festivalu Rock for People: Recyklace nebo kalkulace?

Hned na konci každého léta, popřípadě začátkem podzimu, hudební fanoušci každoročně vyhlíží soupisky...


Bára Zmeková pokřtí nové album již tuto středu
15.04.

Bára Zmeková pokřtí nové album již tuto středu

Pražský Palác Akropolis bude již tuto středu 17. dubna dějištěm křtu nového alba zpěvačky a skladatelky Báry...


Novo Amor bude mít v Čechách premiéru
15.04.

Novo Amor bude mít v Čechách premiéru

Velkou dávku snů, lásky a touhy naservíruje na svém premiérovém vystoupení v České republice...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Another Side of You
04.04.

Another Side of You

» Illumishade

Another Side of You je název druhého alba švýcarské rockmetalové...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru