Ochutnávka hvězdného programu šestého ročníku Metronome Prague 2023

Žánrově bohatý program plný zvučných jmen světové i tuzemské hudební scény

Metronome Prague nabízí nebývalý komfort: dostatek míst k sezení, chill-out zóny, bohatou gastronomii... To vše umocňuje celkový zážitek a přispívá k maximální spokojenosti návštěvníků.

Nedílnou součástí festivalu je pestrý doprovodný program Metronome Fair. Ten letošní nese téma ODVAHA a čítá mnoho položek. Ve spolupráci s Alšovou jihočeskou galerií se zde představí unikátní realizace ikonického Vetřelce umělce H. R. Gigera, tedy toho, za kterého byl Giger oceněn Oscarem. Spolu s dalšími českými uměleckými institucemi pořadatelé přichystali mimořádné venkovní instalace, živě a s publikem se tu budou natáčet podcasty, nebudou chybět zajímavé filmové produkce a neziskové organizace představí své aktivity. Je přichystaný program pro děti, divadla, workshopy a nejrůznější hry. Novinkou v programu bude taneční scéna Beats for Metronome, jejíž dramaturgii má pod palcem tým z proslulého festivalu Beats for Love a na níž vystoupí například David Penn, Simon Doty, Mike Väth a další.

Čtyři venkovní scény, tři vnitřní scény, 80 hudebních vystoupení, doprovodný program

Ve čtvrtek 22. června se areál otevře v 16 hodin. Návštěvníci se před hlavní hvězdou dne, funkovými Jamiroquai, mohou těšit na unikátní set PSH live band. Rytmický večer uzavře projekt Monkey Business Spexial s hosty Danem Bártou, Otou Klempířem a Michaelem Viktoříkem z J.A.R. a pak elektronické duo Bratři. Vrcholy programu budou populární norská zpěvačka Aurora, vycházející neo-soulová a rapová hvězda Biig Piig, písničkářka Aiko i koncert Midi lidi & Laco Lučenič se speciálním programem věnovaným "elektronickému období" Mekyho Žbirky.

V pátek 23. června hlavní scéna bude patřit francouzské novodobé šansoniérce ZAZ, berlínským elektromágům Moderat, britským rockerům Editors a izraelské zpěvačce Riff Cohen, která nabídne mix rocku a hudby blízkého východu. Koncertní speciály si nachystali slovenská zpěvačka Jana Kirschner, rocková kapela Para nebo domácí Zrní, jejichž koncert zaznamená Česká televize. Hudebník a producent Lazer Viking se podělí o scénu s kultovními Moderat.

V sobotu 24. června publikum potěší Annet X, britsko-český projekt Emily Burns s Janem Ponocným, James Harries či rockeři The Silver Spoons nebo americká rocková písničkářka Sir Chloe. Hlavní hvězdou programu budou francouzští M83 s novým albem, post punkoví White Lies a čím dál tím populárnější švédská zpěvačka Tove Lo, jejíž hit Habits – Stay High zní v éteru již od roku 2013.

Do Prahy míří čerstvá držitelka prestižní ceny Brit Awards v kategorii „vycházející hvězdy" Holly Humberstone. Další speciál si připravili domácí MYDY, a to i s novým albem nebo slovenští punkeři Saténové ruky. Rap scénu a její dramaturgii zastřešuje producent a rapper Risto Sokolovski, přidají se i domácí rappeři Pio Squad či Supercrooo.

Prodej vstupenek na nadcházející ročník byl již odstratován na webu metronome.cz a k dispozici jsou nyní třídenní vstupenky. Prodej dalších kategorií a vstupenek na Metronome Warm Up bude zahájen později.


 

GALERIE



ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Chorobopop na novince nastavuje dvě tváře, postpunkovou a synthpopovou
18.04.

Chorobopop na novince nastavuje dvě tváře, postpunkovou a synthpopovou

Pod Radhoštěm stále vznikají jedny z nejzajímavějších nahrávek domácí nezávislé scény. Jedním z důkazů je...


První Máj je lásky čas. A mou láskou je core
18.04.

První Máj je lásky čas. A mou láskou je core

Do Prahy přijíždění Francouzi. Vytáhněte bílé vlajky a všechny kroasánty, kvíče a eklíry. Když si to tak vezmeme,...


Samu Haber bude mít svou českou premiéru v pražském Rock Café
17.04.

Samu Haber bude mít svou českou premiéru v pražském Rock Café

Sedmačtyřicetiletý zpěvák a skladatel Samu Haber je mistrem poprockových balad, někdejším frontmanem úspěšné...


Michal Horák vystoupil s filharmonií a vydává neobvyklý zpěvník
16.04.

Michal Horák vystoupil s filharmonií a vydává neobvyklý zpěvník

Písničkář Michal Horák rozhodně nestojí na místě. Po třech řadových albech, mnoha úspěšných a na YouTube trendujících...


Headlineři festivalu Rock for People: Recyklace nebo kalkulace?
16.04.

Headlineři festivalu Rock for People: Recyklace nebo kalkulace?

Hned na konci každého léta, popřípadě začátkem podzimu, hudební fanoušci každoročně vyhlíží soupisky...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Another Side of You
04.04.

Another Side of You

» Illumishade

Another Side of You je název druhého alba švýcarské rockmetalové...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru