Kam za hudebním létem - Akce na červen 2022

Chcete červen plný hudebních festivalů, kapel i sólových zpěváků a nevíte, co přesně se chystá? Připravili jsme pro vás přehled těch nejzajímavějších akcí, které na Vás příští měsíc čekají. Pokud nemáte nic v plánu, my pro Vás máme spoustu možností, kam tento následující měsíc zajít! Těšit se můžete jak na zahraniční, tak i na české interprety.

 

 

YUNGBLUD (1.6., 2.6. – Malá sportovní hala, Praha 7)

 

Červen odstartujeme hned dvěma koncerty britského zpěváka Yungbluda. Navštívil nás už v roce 2019 v Roxy, se svým tehdejším albem 21st Century Liability. Na letošních koncertech se můžeme těšit na jeho zatím nejnovější album, které vyšlo v roce 2020 – Weird! Z alba můžeme znát songy jako „parents"„cotton candy"„mars" nebo „acting like that" se zpěvákem Machine Gun Kelly. Zaznít by ale mohly i nejnovější songy jako „The Funeral" či songu „Memories", kterou Yungblud nazpíval společně s WILLOW.

 

IAMX (2.6. – pražská Lucerna)

 

IAMX je sólový projekt hudebníka Chrise Cornera založený v roce 2003. Na svém kontě má zatím čtyři studiová alba – Kiss + SwallowThe AlternativeKingdom of Welcome AddictionVolatile Times. Má v Česku silnou fanouškovskou základnu, která se po vydání alba The Alternative stále zvětšuje. 

 

HUBERTA OPEN AIR (4.6. – Okrouhlička u Havlíčkova Brodu)

 

Hubertka open air 2022 je hudební festival, který se uskuteční 4.6.2022. Hudebně je zaměřen na punk a metal. Místem konání je Okrouhlička (Štoky). Na festivalu vystoupí InsaniaStatus PraesentsLandscape of ShadowsMr.DynaboomStraight a další interpreti.

 

ERIC CLAPTON (5.6. – O2 aréna Praha)

 

Eric Clapton, je anglický rockový a bluesový kytarista, zpěvák a skladatel, obecně považován za jednoho z nejvýznamnějších a nejvlivnějších kytaristů všech dob. Clapton s sebou do Prahy přiveze své dlouholeté spolupracovníky, například Nathana EastaPaula Carracka a vokalistky Sharon Whiteovou a Katie KissoonovouClapton je držitelem 18 cen Grammy a také Brit Award za mimořádný přínos hudbě. V roce 2004 mu byl udělen Řád britského impéria za zásluhy o hudbu.

 

IMAGINE DRAGONS (5.6., 6.6. – Praha Letňany)

 

Imagine Dragons nás stejně jako Yungblud potěší hned dvěma koncerty. Americká hudební skupina z Las Vegas byla založena v roce 2008. Jejími členy jsou zpěvák, klavírista, kytarista a bubeník Dan Reynolds, baskytarista Ben McKee, kytarista Wayne Sermon a také bubeník Dan Platzman. Pro širokou veřejnost na celém světě se poprvé proslavili písní „Radioactive".

 

WOODKID (7.6. – Forum Karlín)

Yoann Lemoine aka Woodkid je francouzský režisér hudebních videoklipů, grafický designér a hudebník. Poprvé na sebe upozornil v roce 2011 EP Iron se stejnojmenným pilotním singlem a o dva roky později vydanou prvotinou The Golden Age

 

MY KIND OF SUMMER (Žluté lázně)

 

Kanadský zpěvák Mac De Marco vystoupí 8. června jako první v pražských Žlutých lázních v rámci nové série letních koncertů My Kind of Summer. Dále ho budou následovat hvězdy jako Scarlxrd (26.6.), Passenger(28.6.) a další. 

 

ALT-J (9. červen – Power Station Holešovice)

 

Koncert kapely proběhne tentokrát v novém pražském prostoru Power Station Holešovice 9. června 2022, kde kapela zahraje v rámci Prague Summer Festivalu. Skupina Alt-J u nás koncertuje již po páté. Poprvé v roce 2015 se nám představil trojúhelník kytaristy a zpěváka Joe Newmana, bubeníka Thoma Greena a klávesáka Guse Unger-Hamiltona.

 

EVANESCENCE (10.6. – Forum Karlín))

 

Evanescence je americká hudební skupina hrající spojení gothic rocku, alternative rocku a alternative metalu. Zakladatelka skupiny o své kapele řekla, že hrají především epicky dramatickou, temnou rockovou hudbu. Díky milionům prodaných desek také získali dvě sošky Grammy.

 

MY CHEMICAL ROMANCE (11.6. – O2 aréna Praha)

 

My Chemical Romance je čtyřčlenná americká rocková kapela z New Jersey, která vznikla v roce 2001.  Skupina patří k nejúspěšnějším formacím nového tisíciletí. Výrazným způsobem ovlivnila směřování rockové hudby a změnila život celé generaci posluchačů. V roce 2013 kapela oznámila ukončení činnosti. Přes bezpočet spekulací, které se každý rok pravidelně objevovaly, došlo ke comebacku až na sklonku loňského roku. 

 

VOTVÍRÁK (10.-12.6. – Milovice)

Přes více než 100 interpretů na Vás čeká na festivalu Votvírák. Uvidíte to nejlepší z tuzemské rockové, popové, ale i hiphopové scény. Těšit se můžete na KryštofDivokýho BillaRybičky 48Xindla XMiraiJaroslava UhlířeLásku, dlouho avizované debutanty Walkmanz nebo RestaKontrafakt a mnohé další.

 

THE SCORE (12.6. – Ledárny Bráník)

 

The Score se dostali do popředí současného rocku díky svému pulzujícímu hudebnímu stylu. V Los Angeles usazený Eddie Anthony (zpěv, kytara) a Edan Dover (klávesy, produkce) oživují pojetí aktuálních rockových kapel. Jejich průlomový hit „Unstoppable" s více jak dvěma miliardami streamů se objevil na soundtracku filmu Power Rangers. V srpnu 2019 vydali nejnovější EP Stay.

 

THE OFFSPRING (12. červen – Power Station Holešovice)

 

Legendární američtí punk rockeři, The Offspring, jsou na své cestě do Prahy, s doprovodem od Dog Eat DogStory Untold a Krang. Kapela se u nás ukáže již brzy, a to 12. června na Power Station v pražských Holešovicích, v rámci Prague Summer Festu, který pořádá Rock For People.

 

GIANT ROOKS (14.6. – Meetfactory)

 

Německá indie kapela Giant Rooks se vrací do Prahy, kde nám představí chystanou debutovou desku ROOKERY! Koncert proběhne 14. 6. 2022 v Meetfactory. Jako support vystoupí belgická zpěvačka Anaïs. Na domácí půdě si vydobyli pověst jedné z nejzábavnějších mladých kapel i díky společným tour s Temper Trapnebo Mighty Oaks, se kterými se před dvěma lety poprvé předvedli i u nás. Indie rock s dominantním vokálem zpěváka Frederika Rabeho v sobě kombinuje folk i melancholickou elektroniku.

 

RENNE DANG (15.6. – Lucerna Music Bar, 17.6. – Barrák, 18.6. Melodka)

 

Český rapper Renne Dang nás potěší v červnu křestem jeho nového alba DANG. Jeho druhé sólové album THÁI zaznamenalo velký úspěch. Vydal ho v roce 2019, stěžejní singl „Kytky z pumpy" se stal obrovským celorepublikovým úspěchem a na albu se objevili hosté jako Ben CristovaoRestDJ Wich nebo Paulie Garand.

 

ROCK FOR PEOPLE (15.-18.6. – Český Brod)

 

Od posledního ročníku Rock For People uplynuly už 3 roky. Headlineři, kteří na festivalu vystoupí letos, Green DayFall Out BoyRoyal BloodBiffy Clyro a Weezer zahrají v Česku vůbec poprvé. Program na nadcházející dny je tento:
– Středa 15. 6. 2022: Biffy ClyroWolf AliceIdlesSlowthai
– Čtvrtek 16. 6. 2022: Royal BloodSkilletEnter Shikari
– Pátek 17. 6. 2022: Fall Out BoySum 41Holly Humberstone
– Sobota 18. 6. 2022: Green DayWeezerHighly SuspectVypsaná Fixa

 

GUNS N‘ ROSES (18.6. – Praha Letňany)

 

Rockoví bohové Guns N’ Roses se vrátí do Prahy, kde 18. června vystoupí na Letišti Letňany a navážou tak na zrušené koncertní turné z roku 2020. Přijíždí do Prahy se zpožděním oslavit 35 let existence kapely. I přes různé spory v kapele nyní přijede ve skvělé sestavě, kde nebudou chybět kytarista Slash a baskytarista Duff McKagan, kteří se ke kapele vrátili v roce 2016 po dvaceti letech. 

 

IRON MAIDEN (20. 6. – Praha Letňany)

 

Iron Maiden je anglická heavymetalová kapela založená v roce 1975 baskytaristou Stevem Harrisem. Kapela se stala legendární nejen díky své hudbě, ale také díky svému maskotovi Eddiemu, který se objevuje na obalech všech alb a singlů kapely. K roku 2017 prodali přes 100 milionů alb a dostali jednu cenu Grammy.

 

PRAGUE ROCK (22.6. – Letiště Letňany)

 

MetallicaFive Finger Death PunchRed FangSteel PantherS8NT ELEKTRIC a další, vystoupí na již třetím ročníku jednodenního festivalu Prague Rocks. Tato jedinečná akce ve střední a východní Evropě přivítá návštěvníky v létě 2022 pořádnou dávkou metalu a rocku.

 

METRONOME FESTIVAL (23.-25.6. – Výstaviště Praha)

 

Metronome Prague music and arts fair je třídenní hudební a umělecká událost v centru Prahy. Třídenní hudební a umělecká událost přímo v centru Prahy. Letos se můžeme těšit na velikány jako Nick Cave and The Bad SeedsBeckOh WonderBalthazarMIG21Čechomor a další. 

 

TOM ODELL (26.6. – Forum Karlín)

 

Odellova debutového alba z roku 2013 Long Way Down se prodalo přes milion kusů, dosáhlo i prvního místa britské hitparády. Obsahovalo průlomový singl „Another Love" a dostalo se mu kritického uznání včetně prestižní ceny Ivor Novello Award v roce 2014 a ceny Brits Critics’ Choice Award v roce 2013. Na letošním konzertě by také mohlo zaznít jeho nové album Monsters nebo jeho nové písničky „Best Day Of My Life" či „Sad Anymore"

 

LEDÁRNY OPEN AIR (Ledárny Braník)

 

Areál branických ledáren byl v minulosti zbudován a sloužil jako sklad přírodního ledu. Po letech chátrání od roku 2021 oživuje areál letní festival Ledárny Open Air. Letos se můžete těšit na české klasiky jako Divokej BilBára PolákováWohnoutAnna K.Monkey BusinessJelenLucie, chlapecká taneční, pěvecká a striptérská skupina z  Prahy 5 – Smíchova MIG21 a další. 

 

HELLOWEEN (30.6. – O2 aréna Praha)

 

HELLOWEEN pozvali své přátele HAMMERFALL, aby se k nim připojili na jejich evropském turné a společně vytvořili famózní metalový balíček. Obě kapely budou mít ve svých zavazadlech zbrusu nová alba a evropští fanoušci si budou moci nové písničky poslechnout naživo vůbec poprvé. 

 

Červen tedy bude rozhodně zajímavým měsícem, proto si nenechte ujít koncerty. Na téměř každý koncert, jdeme i my. Takže se můžete těšit na dávku reportů a fotek z jednotlivých akcí! Sledujte nás také na Instagramu, pro denní dávku aktualit! 

 


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Igor Orozovič chystá na zítřek a sobotu dva křty svého debutu
25.04.

Igor Orozovič chystá na zítřek a sobotu dva křty svého debutu

Když chlap svléká tmu je název debutového alba herce a zpěváka Igora Orozoviče, které nahrával pod...


Tate McRae se vrací do Prahy a sebou přiveze i nové album
25.04.

Tate McRae se vrací do Prahy a sebou přiveze i nové album

Kanadská zpěvačka a tanečnice Tate McRae dorazí 8. 5. znovu do Prahy, kam tentokrát zavítá v rámci svého...


Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice
24.04.

Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice

Čtvrtek 16 .5. si rozhodně zapište do kalendáře! Před venkovním podiem v legendárním hudebním klubu Modrá Vopice,...


Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...
24.04.

Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...

Kapela Chinaski právě zahajuje oslavy 30 let na scéně. Fanouškům se mimo jiné poprvé v historii...


Tři Sestry opět slaví!
24.04.

Tři Sestry opět slaví!

Už za necelý měsíc proběhne velkolepá narozeninová oslava v Ledárnách Braník. 17. a 18. května tu skupina Tři...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Dark Matter
25.04.

Dark Matter

» Pearl Jam

Dark Matter je název 12. studiového alba grungeové legendy Pearl...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru