Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce na Červen 2017

Červen se řadí mezi nejnabitější měsíce celého roku, co se hvězdných jmen mířících na Českou republiku týče. Naplno se rozjíždí festivalová sezóna, kterou pojedou samozřejmě i tradiční čeští zástupci, proběhne také několik letně založených koncertních speciálů a zde je rychlý přehled toho nej, co by Vám nemělo utéct.

 

Světové hvězdy na českých pódiích:

SYSTEM OF A DOWN (12.6. - Praha - O2 Arena 20:00)

Info: Americká kapela se do České republiky vrací po čtyřech letech. Přestože je nová deska stále v nedohlednu a poslední řadovka Hypnotize se datuje již k roku 2005, SOAD jsou stále vyhledávanou hudební "atrakcí", která přinese pravou metalovou show. Sestava kapely je stále neměnná a v původní sestavě vystoupí i na samostatném koncertě v pražské O2 aréně.

SUZANNE VEGA (14.6. - Praha - Divadlo Archa 19:00)

Info: Americká písničkářka Suzanne Vega vystoupí 14. června v intimní atmosféře Divadla Archa. Zpěvačka, producentka, vypravěčka příběhů patří k nejvýraznějším postavám neo-folkového hnutí počátku 80. let. Její úspěšný debut Suzanne Vega z roku 1985 a následující deska Solitude Standing ji katapultovaly na pozici folkrockové hvězdy. Nyní však přiveze svoji již devátou desku Lover, Beloved: Songs from an Evening with Carson McCullers, založeným na hře Carson McCullers Talks About Love, kterou napsala právě Suzanne Vega.

ALTER BRIDGE (14.6. Praha - Forum Karlín 19:00)

Info: Americká rocková formace, která vznikla v roce 2004 z pozůstatků Creed se poprvé představí v České republice 14. června ve Foru Karlín. Kapela vedená charismatickým zpěvákem Mylesem Kennedym přiveze i skladby z pátého studiového alba The Last Hero, které vyšlo v říjnu.

THE 1975 (26.6. Praha - Forum Karlín 19:00)

Info: The 1975 vyrážejí na evropské turné na podporu svého posledního alba I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it. Kapela, která se svým debutem vydobila hvězdné postavení se v Praze představí již podruhé. Předkapelou budou jejich krajané Pale Waves.

PLACEBO (26.6. Brno - Výstaviště 20:00)

Info: Londýnská formace v loňském roce oslavila 20. výročí od vydání své první nahrávky a na základě velkého fanouškovského zájmu se ihned po roce do ČR vrací a 26.6.2017 se představí fanouškům v Brně. Placebo na turné představí zásadní skladby své dvě desítky let trvající kariéry. V Brně vystoupí již podruhé, přesně po deseti letech.

AGAINST ME! (26.6. Praha - Lucerna Music Bar 20:00)

Info: Against Me! vydali loni v září nové album Shape Shift With Me. To se stalo následníkem kritikou vychválené desky Transgender Dysphoria Blues, s kterým se kapela představila v Praze. 26.6.2017 se po 2 letech vrací do Lucerna Music Baru i s novým materiálem.

FOO FIGHTERS (27.6. Praha - O2 Arena 20:00)

Info: Foo Fighters se po pěti letech představí v Praze, celkově půjde o jejich třetí tuzemský koncert. Parta vedená Davem Grohlem většinu evropského turné tráví po festivalech, v Praze však vystoupí na samostatném koncertě v O2 Aréně a předskakovat jí budou Red Fang, kteří měli v Praze vystoupit 19. června. Foo Fighters nejspíš přivezou i čerstvou tvorbu z chystaného alba, na které zatím upozornili novým singlem Run.

 

Kam na festival?

Smack Fest (9. - 10.6. - Volyně - koupaliště)

Vystoupí: THE PROSTITUTES, GHOST OF YOU, CORBILLARD, METRONOME BLUES, ....

Začátek: 13:00


Praha žije hudbou (8. - 10.6. - Praha)

Vystoupí: TOMÁŠ KLUS, XAVIER BAUMAXA, LONGITAL, HOUPACÍ KONĚ, PROUZA, SMRTISLAV, ....

Náš tip: Děti mezi reprákama

Začátek: 11:00

 

Aerodrome Festival (11.6. - Praha - Letiště Letňany)

Vystoupí: LINKIN PARK, MACHINE GUN KELLY, ENTER SHIKARI, COUNTERFEIT, ROYAL REPUBLIC....

Náš tip: Machine Gun Kelly

Začátek: 13:00



JamRock (8. - 11.6. - Žamberk)

Vystoupí: TOMÁŠ KLUS, MARPO, MANDRAGE, ANETA LANGEROVÁ, STO ZVÍŘAT, UDG....

Začátek: 14:40


Holešovská regata (16. - 17.6. - Holešov - zámek)

Vystoupí: OLYMPIC, VOJTĚCH DYK & B-SIDE BAND, MONKEY BUSINESS, MANDRAGE, JANEK LEDECKÝ....

Začátek: 17:00

 

Bounty Rock Cafe Open Air (17.6. - Olomouc - korunní pevnůstka)

Vystoupí: PRAŽSKÝ VÝBĚR, HORKÝŽE SLÍŽE, WOHNOUT, VOTCHI, ŠKWOR....

Začátek: 13:00


Votvírák (16. - 18.6. - Milovice)

Vystoupí: TEAM, VYPSANÁ FIXA, VLADIMÍR 518, JAROSLAV UHLÍŘ, PRAGO UNION, MIRO ŽBIRKA....

Začátek: 15:00


Broumovská kytara (17.6. - Broumov)

Vystoupí: LENKA DUSILOVÁ & BAROMANTIKA, THE ATAVISTS, JOHN WOLFHOOKER, SKYLINE, IMODIUM....

Začátek: 12:30


Metronome Festival (23. - 24.6. - Praha - Výstaviště Holešovice)

Vystoupí: KASABIAN, STING, COALS, YOUNG FATHERS, SOLOMUN, ADRIAN T. BELL, WILD TIDES, DAVID KOLLER....

Náš tip: Blood Red Shoes

Začátek: 14:00


 

Slunovrat (23. - 24.6. - Sázavský ostrov)

Vystoupí: RICHARD MÜLLER, ANETA LANGEROVÁ, XINDL X, THOM ARTWAY, BRATŘI EBENOVÉ....

Začátek: 17:00


Valašský špalíček (21. - 24.6. - Valašské Meziříčí)

Vystoupí: FRAMUS FIVE, VLADIMÍR MIŠÍK, MAGGIE BELL & PETE BROWN, SYNKOPY 61, MŇÁGA A ŽĎORP....

Začátek: 16:30


Festival v ulicích (30.6 - 1.7. - Ostrava)

Vystoupí: LENNY, XAVIER BAUMAXA, FLO, ONDŘEJ HAVELKA & MELODY MAKERS, EMMA SMETANA....

Začátek: 15:00

 

Tipy Hudební Knihovny

Swain (12.6. Plzeň - Papírna)

Info: Holandská parta, v alternativních sférách velmi proslulá se do ČR dostává podruhé, po Praze přišel čas na Plzeň, kde vystoupí v místní Papírně.

Chris Cohen (15.6. Praha - Theremin)

Info: Tento americký písničkář známý také jako člen skupiny Deerhoof do ČR přiveze loňské album As If Apart, v pořadí druhou sólovou desku. V pražském klubu Theremin se tak můžete těšit na směsici rocku, folku a dalších žánrových směsí.

Andy The Doorbum (15.6. Praha - Divadlo 29)

Info: Experimentální folk a psychedelický elektropunk nadžánrového performera z Jižní Karolíny. Jeho hudbu, uhrančivě hluboký hlas, folkové litanie i bohaté elektro obrazce, kdosi přirovnal k temnějším Portishead. Každé živé vystoupení tohoto novodobého šamana zaručuje neopakovatelný vizuální zážitek.


Triptides (16.6. Brno - Kabinet MÚZ)

Info: Triptides s sebou z Los Angeles přivezou svůj tzv. psychedelický beach pop, který vás roztančí do naprosté extáze.Bohémská parta složená z Glenna Brigmana ( zpěv a kytara), Joshe Menashe ( kytara a zpěv), Dylana Sizemora ( basová kytara) a Shaughnessy Starra ( bicí ) začínala ve sklepení města Bloomington v Indianě, ve kterých Glenn a Josh začali sdílet své nápady a vlivy z nichž vznikla dvě EP a čtyři LP, včetně kritikou opěvovaného alba Azur v roce 2015.

The Prostitutes(16.6. Praha - Loď tajemství bratří Formanů)

Info: Plavba s kvalitní rockovou hudbou? Ano, je to možné i v České republice. Kdo má rád pohledy z Vltavy a rád si skočí i na nějaký koncert, neměl by prošvihnout jedinečnou akci The Prostitutes, kteří se 16. června nalodí na vlny a zahrají nejen tvorbu z předchozích čtyř alb, ale také představí některé ochutnávky z připravované páté desky.

Arms And Sleepers (20.6. - Brno - Kabinet MÚZ)

Info: Triphopové duo z Portlandu, které tvoří Max Lewis a Mirza Ramic se vrací do ČR se svými snovými melodiemi, kterými zasáhnou brněnský Kabinet MÚZ. V Brně se předvedli již loni v září a po velkém úspěchu si vystoupení zopakují. Tentokrát s sebou přivezou i nové album Life Is Everywhere, které vyšlo v lednu.

Danny Elfman (21.6. Praha - Obecní dům)

Info: Americký zpěvák a skladatel se vrací do ČR. Nezaměnitelný hlas americké skupiny Oingo Boingo a jeho bohatá tvorba filmové muziky (např. Batman, Střihoruký Edward, Planeta opic, Návrat Sommersbyho nebo také TV seriál Zoufalé manželky) zasáhne Prahu v rámci Prague Proms. Napříč generacemi pak má své příznivce jeho hudba z filmů Tima Burtona, jako Karlík a továrna na čokoládu, Beetlejuice, Ukradené Vánoce, Pee-Weeho velké dobrodružství a další.

D.R.I. (24.6. Praha - Eternia Smíchov)

Info: D.R.I. slaví letos 35 let své existence a to je přesně ten důvod, proč vyrazit do Evropy na turné. DIRTY ROTTEN IMBECILES, původně texasští holomci začínali jako klasická HC/punková kapela, která díky svým sekanějším riffům našla cestu na vznikajicí thrash metalovou scénu, kterou nejenom ovlivnila, ale i sama se nechala ovlivnit. Tomuto skloubení se i od té doby počalo říkat crossover, v ČR se objeví po patnácti letech.

The Dead Daisies (28.6. Praha - Lucerna Music Bar)

Info: Velké postavy rockové hudby vystoupí 29. června v Lucerna Music Baru. Fanoušky čeká koncertní zážitek v podání mužů, kteří stáli u zrodu těch největších kapel hard-rockové scény. The Dead Daisies jako kapela fungují od roku 2013, členové však během kariéry spolupracovali s hvězdami jako jsou ZZ Top, Aerosmith, Lynyrd Skynyrd, Bad Company, INXS, The Cult, Judas Priest, KISS nebo The Rolling Stones. V srpnu loňského roku vydali třetí titul Make Some Noise.

The Devil Wears Prada (30.6. Praha - Ostrov Štvanice)

Info: Americká metal-corová formace The Devil Wears Prada existuje již dvanáctým rokem, na svém kontě má již šest řadových alb. To poslední vyšlo v loňském roce pod jménem Transit Blues. Na pražské Štvanici půjde o jejich druhé tuzemské vystoupení, které proběhne v rámci Mystic SK8 Cupu 2017.

 

Speciály česko-slovenské scény

Mucha (14.6. - Praha - Parník Tyrš)

Info: Speciální vystoupení brněnské formace vedené frontwoman Nikolou Muchovou se předvede i v Praze na Rašínově nábřeží.

Marta Kubišová (15.6. - Šternberk na Moravě)

Info: Zahajovací koncert Šternberského kulturního léta pod hvězdami v roli jedné z nejcharismaičtějších tuzemských zpěvaček, která se letos loučí se svojí kariérou.

Michal Hrůza - Hrůza na zámku (17.6. - Telč)

 Info: Poslední koncert turné po zámcích proběhne v Telči, Michal Hrůza předvede i skladby z nového alba Sáme se sebou.


Jaromír Nohavica - Kabaret BO (19.6.-22.6. - Praha - Lucerna Music Bar)

 Info: Speciální dvouhodinová představení tří můžů v čele s Jarkem Nohavicou pobaví pražský Lucerna Music Bar hned čtyři večery po sobě. Bez hitů, přesto radostné a zábavné představení přivezou Nohavica, Kuszmierski a Krhut poprvé mimo Ostravu.

Buty (20.6. - Kunětická hora)

 Info: Speciální vytoupení ostravské kapely se uskuteční na hradě Kunětická hora nedaleko Pardubic.

Miriam Bayle (29.6. - Praha - Chodovská tvrz)

 Info: Miriam oslaví 25 let na jazzové scéně a věnuje je 100. narození legendární Elly Fitzgerald.

GALERIE

Související obsah:

» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 10/2017   (Ondra Kocáb, 13. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 11/2017   (Ondra Kocáb, 19. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 12/2017   (Ondra Kocáb, 27. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 13/2017   (Ondra Kocáb, 02. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 14/2017   (Ondra Kocáb, 10. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 15/2017   (Ondra Kocáb, 16. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 16/2017   (Ondra Kocáb, 22. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 17/2017   (Ondra Kocáb, 30. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 18/2017   (Ondra Kocáb, 07. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 19/2017   (Ondra Kocáb, 15. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 20/2017   (Ondra Kocáb, 22. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 21/2017   (Ondra Kocáb, 29. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 22/2017   (Ondra Kocáb, 05. 06. 2017)


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
V náručí kapely Kaleida bylo dobře
28.03.

V náručí kapely Kaleida bylo dobře

Brněnský Kabinet Múz minulou neděli hostil koncert elektro-popového duo Kaleida. Jejich turné k nové...


Jak bouřlivá melodie plná emocí rozhýbala Fórum Karlín aneb Mother Mother v Praze
28.03.

Jak bouřlivá melodie plná emocí rozhýbala Fórum Karlín aneb Mother Mother v Praze

Kanadská skupina Mother Mother zavítala do Prahy, kde pro své fanoušky vystoupila 24. 3. ve Fóru Karlín v rámci...


Desetiletá skupina Skety vydává novou desku, kterou pokřtí Adam Plachetka
28.03.

Desetiletá skupina Skety vydává novou desku, kterou pokřtí Adam Plachetka

Vokální skupina Skety, která v letošním roce slaví 10 let na scéně, vydává své čtvrté řadové...


Vyprodaný Medvěd měl na programu šestou zastávku republikové 10x3 Tour 2024
27.03.

Vyprodaný Medvěd měl na programu šestou zastávku republikové 10x3 Tour 2024

Plzeňský multižánrový klub Bílej Medvěd se v sobotu 23.3.2024 mohl pochlubit jak výběrovým line-upem, tak cedulí...


To nejlepší z Krylovy tvorby vychází na dvou vinylech
27.03.

To nejlepší z Krylovy tvorby vychází na dvou vinylech

Karel Kryl (1944 – 1994) by letos 12. dubna oslavil osmdesáté narozeniny. Těsně před touto významnou událostí...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Všechno bude dobrý
23.03.

Všechno bude dobrý

» Jelen

Všechno bude dobrý je název nového alba kapely Jelen, které vyšlo...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru