Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce na Červenec 2017

Je tu červenec, tím pádem se naplno rozjíždí všechny velké festivaly. Takže letošní ročníky tuzemských obrů Rock For People, Masters Of Rock a Colours Of Ostrava jsou již za dveřmy. Především ten třetí míněný láká na neobvyklý line-up, plný světových hvězd a cenami ověnčených jmen. Jsou tu však i sólové koncerty, které nabízí velká jména. Například hned čtvrtý červencový den přijedou Guns n' Roses v původní sestavě a zahřívat mnoha tisícové publikum budou hvězdy a headlineři mnoha festivalů Biffy Clyro. Z tuzemska je třeba zmínit turné Anety Langerové Na Radosti po tuzemských hradech nebo akustický set Kamila Střihavky.

 

Světové hvězdy na českých pódiích:

BIFFY CLYRO (4.7. - Praha - Letiště Letňany)

Info: Skotští bardové opět po roce v České republice. Partička si užívá úspěchy s loňským albem Ellipsis, které přiveze i do ČR. Tentokrát v rámci předskakování legendárním rockerům Guns N' Roses. Biffy Clyro slibují energický set plný riffů, melodických refrénů a hitů v čele s Bubbles, Animal Style nebo Many Of Horror.

GUNS N' ROSES (4.7. - Praha - Letiště Letňany)

Info: Hardrocková legenda v původní sestavě opět v ČR. Mnozí v to už ani nedoufali. Přesto se Axl Rose se Slashem udobřili a opět brázdí koncertní pódia po celém světě společně. Slash jejich hity v ČR několikrát předvedl s pomocí Mylese Kennedyho a The Conspirators, tentokrát však bude mít po boku Axla a přestože poslední společná deska vyšla v roce 1994, rozhodně by byla škoda, nechat si tento hudební zážitek utéct.

ZZ TOP (19.7. Plzeň - Home Monitoring Arena 19:00)

Info: Další z amerických hardrockerů, kteří v červnu zamíří na Česko jsou texasští ZZ Top. Kapela založená již v roce 1968 je členem rock & rollové síně slávy a to již od roku 2004. Hlavním znamením kapely pak kromě hudby je i vzhled a pánové Gibbons a Hill si určitě již chystají své vousy.

OF MONTREAL (19.7. Praha - MeetFactory 19:00)

Info: 14 studiových desek a plno dalších EP. Tak zní konto kapely Of Montreal za jejich jednadvacet let existence. Tím hlavním prvkem jsou však koncerty, které vždy nabídnout něco navíc oproti deskám. Kapela z amerických Athens ve státě Georgia mění pravidelně svůj styl, sestavu i šatník, ovšem na pozadí je pořád zřejmá fascinace psychedelii 60-tých let. Na zatím poslední, loňské desce „Innocent Reaches" se Kevin přiznal k inspiraci Arcou či Charilift. Společnost jim bude dělat Lazer Viking.

SMOKIE (21.7. Buchlovice - Zámecký amfiteátr 20:00)

Info: Rocková formace Smokie zavítá opět do ČR. Kapela, působící na scéně již od roku 1965 se tentokrát předvede na neobvyklém místě v zámeckém amfiteátru v Buchlovicích. Milovníci písniček Don't Play Your Rock 'n' Roll To Me, Living Next Door To Alice nebo Oh Carol si tak opět přijdou na své. O jejich popularitě u nás svědčí i fakt, že některé z hitů se v Česku dočkaly svých coververzí (např. Alenka v říši divů od Karla Zicha, Mýdlový princ od Václava Neckáře či Prohrát není žádná hanba od Argemy).

JETHRO TULL (21.7. Konopiště - amfiteátr 20:00)

Info: Skupina Jethro Tull se na hudební scéně pohybuje již neuvěřitelných 45 let. Do širokého povědomí se skupina zapsala díky netradičnímu propojení rocku s lidovou hudbou, blues i prvky renesanční hudby. Jejich desek se prodalo na 60 miliónů! kopií a od prvního vystoupení v roce 1968 v Londýně kapela odehrála více než 3000 koncertů ve 40 zemích. Parta kolem Iana Andersona vystoupí v ČR dva dny posobě a vždy bude mít po ruce parťáky Stromboli.


 

Kam na festival?

 

Hradecký Slunovrat (30.6. - 1.7. - Hradec nad Moravicí - Zámek)

Vystoupí: VOLOSI, BRATŘI ORFFOVÉ, PRIESSNITZ, MUCHA, KATARZIA, HOUPACÍ KONĚ, ZVÍŘE JMÉNEM PODZIM....

Náš tip: ILLE

Začátek: 17:00


Fingers Up (30.6. - 1.7. - Mohelnice - Morava camp)

Vystoupí: VTHE PROSTITUTES, PRIESSNITZ, ZRNÍ, LAKE MALAWI, COALS, VLADIMÍR 518, DESMOD....

Začátek: 14:00


Rock For People (4. - 6.7. - Hradec Králové)

Vystoupí: DIE ANTWOORD, PARAMORE, EVANESCENCE, FOSTER THE PEOPLE, MASTODON, THREE DAYS GRACE....

Náš tip: CAGE THE ELEPHANT

Začátek: 14:00



Beats For Love (5. - 8.6. - Ostrava - Dolní Vítkovice)

Vystoupí: FATBOY SLIM, DOPE D.O.D., CHASE & STATUS, WILKINSON, DIRTYPHONICS, DANNY BYRD....

Náš tip: N.O.H.A.

Začátek: 14:00

 

Vysočina Fest (6. - 8.6. - Jihlava - Březinovy sady)

Vystoupí: TEAM, MONKEY BUSINESS, DAVID KOLLER, WANASTOWI VJECY, JELEN, NO NAME, MANDRAGE....

Začátek: 15:00

 

Pekelný ostrov (7. - 8.7. - Holýšov)

Vystoupí: SWEET, OLYMPIC, DAVID KOLLER, DYMYTRY, JAROSLAV UHLÍŘ, INÉ KAFÉ, VYPSANÁ FIXA....

Začátek: 13:00


Footfest (7. - 8.7. - Želeč)

Vystoupí: JELEN, VYPSANÁ FIXA, SKYLINE, FAST FOOD ORCHESTRA, MONKEY BUSINESS, ŠKWOR....

Začátek: 13:00

Bohemia Jazz Fest Praha (10. - 11.7. - Praha, Staroměstské náměstí)

Vystoupí: JOHN SCOFIELD, ROBERTO GATTO, OTTO HEJNIC, RUDY LINKA, MACIEJ FORTUNA....

Začátek: 13:00


Masters Of Rock (13. - 16.7. - Vizovice)

Vystoupí: SABATON, RUNNING WILD,  VINCE NEIL, KREATOR, SEPULTURA, PAIN, EPICA....

Náš tip: LACUNA COIL

Začátek: 12:00
 

Krásný ztráty 2017 (14. - 15.7. - Benešov - Konopiště)

Vystoupí: FRAMUS FIVE, MICHAL PAVLÍČEK, SUNFLOWER CARAVAN, PRECEDENS, MONIKA NAČEVA....

Začátek: 14:00


Mighty Sounds (14. - 16.7. - Tábor, Letiště u Čápova dvora)

Vystoupí: GOGOL BORDELLO, H20, IGNITE, BOB WAYNE, BOHEMIAN BETYARS, AGNOSTIC FRONT, ....

Začátek: 11:00


Colours Of Ostrava (19. - 22.7. - Ostrava - Dolní Vítkovice)

Vystoupí: NORAH JONES, JAMIROQUAI, IMAGINE DRAGONS, MODERAT, LP, ALT-J, JUSTICE....

Náš tip: BENJAMIN CLEMENTINE

Začátek: 18:00



Benátská! (27. - 30.7. - Vesec u Liberce)

Vystoupí: STATUS QUO. ACT OF GOD, TEAM, ČECHOMOR, E!E, LENNY, HENTAI CORPORATION, PETER NAGY....

Začátek: 17:00

 

Tipy Hudební Knihovny

Kris Kristofferson (1.7. Sychrov - Zámek)

Info:  V sobotu 1. července 2017 se v areálu zámecké zahrady na Sychrově uskuteční koncert žijící legendy americké country music Krise Kristoffersona. I kdyby vám country neříkalo téměř nic, čtyři jména by si měl zapamatovat každý: Willie Nelson, Waylon Jennings, Johnny Cash a Kris Kristofferson.

Madball (2.7. Praha - Ostrov Štvanice)

Info:  V rámci Mystic Sk8 Cupu vystoupí i američtí Madball. Hardcoreovou kapelu, založenou v roce 1988 v New Yorku jako vedlejší projekt kapely Agnostic Front tvoří zpěvák Freddy Cricien, Roger Miret, Vinnie Stigma a Will Shepler. Kapela zpočátku hrála jenom na koncertech Agnostic Front a často s jejich nepoužitými písněmi, později ale kvůli změnám v sestavě i rostoucí popularitě začala vystupovat i samostatně..

Suicideboys (6.7. Praha - MeetFactory)

Info: Suicideboys (obvykle psáno jako $uicideboy$) je rapové duo z New Orleans, které tvoří: $crim (Scott Arceneaux Jr.) a Ruby Da Cherry (Aristos Petrou)

Tyler, The Creator (10.7. Praha - Lucerna Music Bar) X

Info: Akce ZRUŠENA. Náhradní termín bohužel neoznámen, lístky je tedy možné vracet.

13th Dimension (12.7. Zámek Broumov)

Info: Členové kapely se poprvé setkali jako studenti world music na Academy of Music and Drama ve švédském Göteborgu. Ansámbl, jež začínal pod vedením palestinského hráče na oud a skladatele Ahmada Al-Khatiba se věnuje soudobé i tradiční hudbě Blízkého východu ve vlastních aranžích, kde ji mísí s vlivy severského jazzu a švédské lidové hudby. V pevné souhře se nechává unést na vlnách lichých rytmů a improvizace.

Celebration (20.7. Praha - Cross Club)

Info: Psychedeličtí Celebration přivezou do Prahy nové album Wounded Healer, na kterém se objevuje Sam Herring z Future Islands. Trojice z amerického Baltimoru se představí 20. července 2017 v Cross klubu.


Loudness (27.7. - Praha - Nová Chmelnice)

Info: Nejslavnější japonská a jedna z nejvýznamnějších heavymetalových kapel v historii vůbec, míří zpátky do Prahy. Ti, kteří psali a píší historii tvrdého rocku, vystoupí ve čtvrtek 27. července opět v pražském klubu Nová Chmelnice. .


Speciály česko-slovenské scény

Korben Dallas (7.7. - Praha - Tiskárna na vzduchu)

 Info: Charismatická slovenská kapela Korben Dallas zahraje v netradičním prostředí – pod korunami stromů a na čerstvém Vzduchu. Korben Dallas působí na scéně od roku 2010 a na svém kontě má 4 alba. Hned jejich debutové album Pekné cesty bylo nominováno na Radio_Head Awards v kategorii album roku – cena kritiků.

Aneta Langerová (13.7. - Na Radosti - Hrad Svojanov)

Info: Na turné Na Radosti „Pod širou oblohou" Anetu doprovází kapela a smyčcové trio. Vedle písní z posledního alba Na Radosti nebudou chybět i starší skladby v nových aranžích. Album Na Radosti vyšlo na konci roku 2014. Aneta spolu s klavíristou, hudebním skladatelem a producentem Jakubem Zitkem pracovala dva roky na písních, původní hudbě a textech. Pro inspiraci se vydali na Šumavu, kde objevili dnes již zaniklou osadu Na Radosti.

Mucha (13.7. - Brno - Hrad Špilberk)

Info: Speciální vystoupení brněnské formace vedené frontwoman Nikolou Muchovou se předvede i doma pod širm nebem při vystoupení na Špilberku.

Bratři Ebenové (13.7. - Strážnice - Kulturní dům)

 Info: Bratři Ebeni jsou asi nejzvláštnější skupinou v historii české populární hudby. Kryštof, Marek a David, synové skladatele Petra Ebena a synovci Ilji Hurníka, vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Již koncem sedmdesátých let, kdy Ebeni vstupovali na scénu, se v jejich hudbě proplétaly vlivy klasiky, folku, rocku či jazzu a prvky vytříbeného hudebního humoru.

Xavier Baumaxa (15.7. - Zámek Doksy)

 Info: Folkový večer na zámeckém nádvořív Doksech zakončí svým typickým humorem Xavier Baumaxa. Kromě něj vystoupí i Sláva Janoušek, Těla nebo Tchei Chan.

Thom Artway (16.7. - Brno - Moravská galerie)

 Info: Mladý hudebník Thom Artway přiveze svůj nový singl i do Brna, kde vystoupí na Moravském náměstí v rámci festivalu PoART.

Michal Prokop & Framus Five (18.7. - Praha - Mercedes Forum)

 Info: Legendární Město ER v podání Michala Prokopa a jeho Framus Five zazní v Praze v rámci Prague Proms v hale Mercedes Forum.

Priessnitz (23.7. - Brno - Vaňkovka Fest)

 Info: Vystoupení jesenické kapely v rámci festivalu u brněnské Vaňkovky proběhne 23. července. Kapela s sebou doveze i poslední desku Beztíže, se kterou Brno navštívila již dvakrát. Nebudou však chybět ani starší nezapomenutelné písně.

Kamil Střihavka (26.7. - Praha - Révové nádvoří)

 Info: Speciální akustický set představí Kamil střihavka koncem července v Praze na Mariánském náměstí. Zpěváka, kterého proslavila například role Ježíše v muzikálu Jesus Christ Superstar, doprovodí kapela Leaders..


GALERIE

Související obsah:

» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 10/2017   (Ondra Kocáb, 13. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 11/2017   (Ondra Kocáb, 19. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 12/2017   (Ondra Kocáb, 27. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 13/2017   (Ondra Kocáb, 02. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 14/2017   (Ondra Kocáb, 10. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 15/2017   (Ondra Kocáb, 16. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 16/2017   (Ondra Kocáb, 22. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 17/2017   (Ondra Kocáb, 30. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 18/2017   (Ondra Kocáb, 07. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 19/2017   (Ondra Kocáb, 15. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 20/2017   (Ondra Kocáb, 22. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 21/2017   (Ondra Kocáb, 29. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 22/2017   (Ondra Kocáb, 05. 06. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce na Červenec 2017   (Ondra Kocáb, 13. 07. 2017)


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Na konci dubna přiletí mimozemšťané s britským přízvukem
18.04.

Na konci dubna přiletí mimozemšťané s britským přízvukem

V pátek 26. dubna v pražském klubu Bike Jesus a o den později v brněnském Kabinetu Múz budeme moci sledovat...


Hudba a tanec opět zaplní pražské ulice a náměstí
18.04.

Hudba a tanec opět zaplní pražské ulice a náměstí

Více než dvě desítky veřejných prostranství v centru i přilehlém okolí hlavního města opět po roce...


Chorobopop na novince nastavuje dvě tváře, postpunkovou a synthpopovou
18.04.

Chorobopop na novince nastavuje dvě tváře, postpunkovou a synthpopovou

Pod Radhoštěm stále vznikají jedny z nejzajímavějších nahrávek domácí nezávislé scény. Jedním z důkazů je...


První Máj je lásky čas. A mou láskou je core
18.04.

První Máj je lásky čas. A mou láskou je core

Do Prahy přijíždění Francouzi. Vytáhněte bílé vlajky a všechny kroasánty, kvíče a eklíry. Když si to tak vezmeme,...


Samu Haber bude mít svou českou premiéru v pražském Rock Café
17.04.

Samu Haber bude mít svou českou premiéru v pražském Rock Café

Sedmačtyřicetiletý zpěvák a skladatel Samu Haber je mistrem poprockových balad, někdejším frontmanem úspěšné...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Another Side of You
04.04.

Another Side of You

» Illumishade

Another Side of You je název druhého alba švýcarské rockmetalové...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru