Bárta Daniel

Existence: 0 / Země: Česká republika / Žánr: Jazz, Funk, Rap, Blues

Dan Bárta. Fenomenální hlas a charisma. To jsou dva prvky, které dokáží tohoto umělce charakterizovat. Devět cen Anděl v kategorii zpěvák roku jsou důkazem, že Dan Bárta je zárukou kvality a dobře odvedeného hudebního řemesla. Bárta se mimo zpívání věnuje skládání textů, známé jsou i jeho kvalitně provedené fotografie vážek. Po Bártovi je pojmenováno šídlo Gynacantha bartai Paulson and von Ellenrieder.

Jidáš začínal jako rocker

Bárta je dnešní generaci čtyřicátníků znám ze skupin Alice, Die el. Eleffant!?. Na počátku devadesátých let prorazil v roli Jidáše v muzikálu Jesus Christ Superstar. První provedení muzikálu v divadle Spirála bylo nezapomenutelné a nenahraditelné. 

Zpěvák je jedním z čelních představitelů funky kapel Sexy Dancers (album Butcher's On The Road) či J.A.R., od roku 2000 založil úžasné jazzové uskupení Illustratosphere.

Diskografie

  • 1991 Alice, Yeah! (Popron Music)
  • 1993 Alice, Ústa hromů (Popron Music)
  • 1994 Die El.Eleffant!?, Elephantology!? (Popron Music)
  • 1994 Jesus Christ Superstar, muzikál, studiové album (Musical s.r.o.)
  • 1995 Alice, Alice (Popron Music)
  • 1995 Jesus Christ Superstar, muzikál, živé album (Musical s.r.o.)
  • 1997 J.A.R., Mein Kampfunk (Bonton Music)
  • 1998 Evita, muzikál (Musical s.r.o.)
  • 1998 Sexy Dancers, Butcher's On The Road (Bonton Music)
  • 1999 J.A.R., Homo Fonkianz (Sony Music/Bonton/Columbia)
  • 1999 J.A.R., V deseti letí desetiletím – VHS (Sony Music/Bonton)
  • 1999 Dan Bárta, Dan Bárta &... (Popron Music)
  • 2000 Illustratosphere, Illustratosphere (Sony Music/Columbia)
  • 2000 J.A.R., Ťo ti ťo jemixes (Sony Music/Bonton/Columbia)
  • 2000 J.A.R., Frtka/Mydli-to! (Sony Music/Bonton/Columbia) – reedice
  • 2000 Monkey Business, Save The Robots (Sony Music/Columbia)
  • 2002 J.A.R., Nervák (Sony Music/Columbia)
  • 2002 Báječná Show, OST (Popron Music)
  • 2003 Illustratosphere, Entropicture (Sony Music/Columbia)
  • 2004 Snowboarďáci, OST, (Sony BMG/Epic)
  • 2004 Horem pádem, OST, (Sony BMG/Epic)
  • 2004 Roman Holý, Ondřej Brousek, Crushing Bliss (Sony BMG/Epic)
  • 2005 Monkey Business, Kiss Me On My Ego (Sony Music/Columbia)
  • 2005 Illustratosphere, Liberec LiveREC bootleg vydaný vlastním nákladem)
  • 2005 Illustratosphere, Retropicture (Sony BMG Music/Columbia)
  • 2006 J.A.R., Armáda špásu (Sony BMG/Columbia)
  • 2006 Gulo Čar, Gipsy Goes To Hollywood (Sony BMG/Columbia)
  • 2006 Rafťáci, OST (Sony BMG/Epic)
  • 2007 Dan Bárta, Ani náhodou (Universal Music)
  • 2007 Tereza Černochová, Small Monstrosities (František Rychtařík)
  • 2007 Michal Prokop, Live 60 (Sony BMG)
  • 2008 Illustratosphere, Animage (Taita Publishers/Columbia)
  • 2009 3 sezóny v pekle, OST
  • 2009 Monkey Business, Twilight Of Jesters? (Devil Inside-Music Production)
  • 2009 J.A.R., DVD & CD (1989-2009) (Sony BMG/Columbia)
  • 2010 Xavier Baumaxa a Hnědé Smyčce, Coveranto
  • 2011 J.A.R., Dlouhohrající děcka (Sony Music Entertainment)
  • 2012 Oto Klempíř & Oskar Rózsa, Špička (EMI/Monitor/Virgin)
  • 2013 Maratonika

Foto: oficiální FB profil

DISKOGRAFIE

RECENZE
Čekání se vyplatilo aneb Maratonika Dana Bárty

Čekání se vyplatilo aneb Maratonika Dana Bárty

Dan Bárta patří k těm nejlepším, které v naší hudbě máme. Na nové album Maratonika...



GALERIE

Související obsah:

» J.A.R. na Vltavě   (Jan Vavřík, 10. 09. 2013)
» J.A.R.   (Joe Stramr, 07. 09. 2010)
» Podzimní Lucerna s J.A.R. se blíží!   (Jan Vavřík, 02. 11. 2013)
» Křest nové desky Dana Bárty v Divadle Archa   (Jan Vavřík, 30. 10. 2013)
» Dan Bárta a jeho nové album Maratonika   (Jan Vavřík, 15. 09. 2013)


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Nové album BRA3 pokřtí Radečci na velkém červnovém turné
14.05.

Nové album BRA3 pokřtí Radečci na velkém červnovém turné

BRA3 je název charitativního projektu, kterým kapela O5 a Radeček odstartovala letošní rok. BRA3 je název velice úspěšného...


Horská střediska obsadí hudba a zábava pro celou rodinu
13.05.

Horská střediska obsadí hudba a zábava pro celou rodinu

V pěti turisticky vyhledávaných horských střediscích se během letních prázdnin uskuteční první ročník hudebního...


Beck se po osmadvaceti letech vrátí do Prahy, vystoupí na Metronome
13.05.

Beck se po osmadvaceti letech vrátí do Prahy, vystoupí na Metronome

Zpěvák, multiinstrumentalista, skladatel a producent Beck, držitel osmi cen Grammy a desítek dalších ocenění, měl...


Grog: Mona Lisa stále září a vyhlíží budoucí pódia
12.05.

Grog: Mona Lisa stále září a vyhlíží budoucí pódia

Rok 2016 byl na naší hard and heavy scéně hodně plodný, a proto je i po letech co objevovat. Po výjimečném...


Ostravská kapela Saca se v novém singlu vrací k angličtině
12.05.

Ostravská kapela Saca se v novém singlu vrací k angličtině

Energická, příjemně melodická i rytmická. Taková je nová písnička ostravské čtveřice Saca s názvem Only...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Věci a sny
08.05.

Věci a sny

» Jelen

Bezmála po pěti letech vydává populární kapela Jelen novou řadovou desku...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru