Začal konkurz kapel na Welcome scénu festivalu Hradecký slunovrat 2021

Atraktivní součástí festivalu Hradecký slunovrat, který se příští rok uskuteční  24.–26. 6., je Welcome scéna. Organizátoři opětovně zvou hudební kapely a autory všech žánrů k účastí v konkurzu na tuto scénu. Muzikanti se zájmem vystoupit na festivalu konaném v krásném prostředí zámku v Hradci nad Moravicí mají možnost své přihlášky do konkurzu Welcome scény zasílat na email adresu: welcome@hradeckyslunovrat.cz do 31. 12. 2020.  Podrobné informace včetně přihlašovacích formulářů ke stažení jsou dostupné na webových stránkách festivalu.

Welcome scéna, jakožto jedna ze tří hudebních scén festivalu Hradecký slunovrat, tradičně nabízí skvělou příležitost pro české i zahraniční kapely prezentovat svou vlastní tvorbu s cílem objevovat začínající i déle působící zajímavé interprety napříč žánry. Na základě konkurzu je dramaturgy Welcome scény každoročně vybráno 14 kapel, které obdrží pozvání k účinkování na festivalu Hradecký slunovrat.  



„Naší snahou je zejména seznámit s tvorbou vybraných kapel na Welcome scénu pokud možno co jak nejvíce posluchačů, hudebních publicistů ale také dramaturgů jiných kulturních akcí a festivalů. Toto se netýká jen přítomných hostů a návštěvníků přímo na festivalu Hradecký slunovrat, ale kapely se v různých formách snažíme propagovat a jinak podporovat i po skončení festivalu", říká šéf Welcome scény Ondřej Oborný.   

Za tímto účelem organizátoři festivalu Hradecký slunovrat na začátku roku 2020 premiérově uspořádali tzv. „Welcome tour" ve 4 různých klubech v ČR za účasti kapel z Welcome scény. V rámci červnové části HS 2020 se prvně přímo na festivalu uskutečnilo setkání přítomných hudebních publicistů a dramaturgů se zástupci kapel z Welcome scény. Od roku 2019 festival Hradecký slunovrat vydává písně každé ze 14-ti vybraných kapel na speciální CD kompilaci, jejíž realizace se letos ujalo vydavatelství Indies Scope a která slouží převážně k promo účelům samotných kapel.   



Současně se festival Hradecký slunovrat stále snaží účast na Welcome scéně pro kapely zatraktivnit, k čemuž by nově měly přispět také oficiální „programové spolupráce" s partnerskými festivaly jako např. Boskovice – festival pro židovskou čtvrť, Letní filmová škola Uherské Hradiště, Freedom fest, nebo Polské dny v Ostravě.  Dramaturgové těchto festivalů si z účinkujících na Welcome scéně HS 2021 následně vyberou své favority, které osloví k účinkování na své akci. Jednu ze 14-ti kapel si tradičně vyberou také samotní organizátoři festivalu Hradecký slunovrat pro účinkování na hlavní scéně téhož festivalu v roce 2022.  
Foto: Jiří Šonovský, Zdeněk Kamrla, Ivo Dudek
GALERIE



ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice
24.04.

Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice

Čtvrtek 16 .5. si rozhodně zapište do kalendáře! Před venkovním podiem v legendárním hudebním klubu Modrá Vopice,...


Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...
24.04.

Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...

Kapela Chinaski právě zahajuje oslavy 30 let na scéně. Fanouškům se mimo jiné poprvé v historii...


Tři Sestry opět slaví!
24.04.

Tři Sestry opět slaví!

Už za necelý měsíc proběhne velkolepá narozeninová oslava v Ledárnách Braník. 17. a 18. května tu skupina Tři...


Ghøstkid: Pokud máš speciální estetiku, máš velké plus
23.04.

Ghøstkid: Pokud máš speciální estetiku, máš velké plus

Na festivalu Rock for People 2022 jsem se po roce opět sešel se Sebastianem Bieslerem přezdívaným „Sushi" z kapely...


Klára Vytisková je zpět a překvapuje češtinou
23.04.

Klára Vytisková je zpět a překvapuje češtinou

Výrazná zpěvačka a skladatelka Klára Vytisková se po tvůrčí pauze vrací zpět na hudební scénu. První český singl...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Another Side of You
04.04.

Another Side of You

» Illumishade

Another Side of You je název druhého alba švýcarské rockmetalové...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru