Letošní ročník Metronome Prague se po důkladném zvážení přesouvá na rok 2022

Pořadatelé festivalu pod širým nebem Metronome Prague si nesmírně váží trpělivosti hudebních fanoušků

Přestože se zvolna situace obrací k lepšímu, nedostatek času do původně plánovaného červnového termínu znemožňuje finalizaci prací na takto rozsáhlém projektu. Příští Metronome Prague tedy proběhne, a věříme, že s plnou parádou 23. - 26. června 2022

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a ze všech sil se pořadatelé vynasnaží vynahradit dlouhé čekání maximálně kvalitním a lákavým hudebním programem v roce 2022. Pro všechny aktuální trpělivé držitele vstupenek a podporovatele festivalu chystají překvapení, které bude zveřejněno již v dubnu. A protože si jako bytostní optimisté nepřipouštějí, že by v letošním roce hlas hudby vůbec nezazněl, už v těchto dnech připravují náhradní akci na pozdější termín, obdobnou sérii koncertů, jako vloni v září v tradiční lokalitě Metronome Festivalu Prague, na pražském Výstavišti.

Světová společnost má za sebou jeden z nejhorších roků za mnoho posledních dekád. Epidemie koronaviru zasáhla většinu odvětví života, kulturu nevyjímaje. Už vloni musely být velké kulturní, zvláště pak hudební festivaly zrušeny, resp. přesunuty na letošní rok. Byl to i případ Metronome Festivalu Prague. Bohužel, ukázalo se, že ani letošní situace pořádání velkých hudebních akcí nepřeje. Své letošní ročníky už oficiálně zrušila řada velkých a významných světových akcí, další tento nepopulární krok čeká. Důvodů je hned několik, a překračují zeměpisné hranice. Není jisté, jak velké budou možné kapacity shromažďování v jednotlivých státech, nebo jaké přesně budou hygienické podmínky. Řada velkých hudebních hvězd, které měly letní festivaly svou přítomností letos obohatit, už zrušila svá letošní turné a vůbec omezila aktivity na nutné minimum.

Za těchto okolností by bylo nezodpovědné uvažovat o konání festivalu, který si za pět let existence stačil vydobýt dobrou pověst u hudebních fanoušků i samotných umělců. V tuto chvíli, pouhé tři měsíce před původně plánovaným „startovním výstřelem" letošního ročníku, nelze s plnou zodpovědností sestavit program, který by zachoval vysoce nastavenou laťku Metronome Prague, který by zajistil pro návštěvníky i účinkující dokonalý komfort, na který si během předchozích ročníků zvykli a který převyšuje běžné standardy.

O festivalu Metronome Prague

Festival Metronome Prague je první velký hudební a umělecký festival konaný v Praze. Jeho 5. ročník byl původně plánován na rok 2020, z důvodů pandemie covid-19 byl přesunut na rok 2021 a z téhož důvodu se nyní posouvá na rok 2022. Ambicí festivalu je oslovovat všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy. Sází na aktuální dění v progresivní hudbě, ale neopomíjí ani stále živou klasiku různých žánrů. Dramaturgie festivalu neopomíná tuzemské účinkující, kteří zde mnohdy nabízejí unikátní program, jakým byl v minulých letech například návrat Sexy Dancers nebo spojení J.A.R. a gospelového sboru Maranatha a Ivana Krále s Jiřím Suchým.

Festival Metronome Prague za dobu jeho konání navštívily hvězdy, jako jsou Kraftwerk, Primal Scream, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabian, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale nebo Massive Attack. Z tuzemské scény vystoupili mimo jiné Ohm Square, Floex, Ille, Tata Bojs nebo David Koller s Katarzií. Na zatím poslední ročník festivalu zavítalo bezmála 20 000 návštěvníků.

 

GALERIE



ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Tate McRae se vrací do Prahy a sebou přiveze i nové album
25.04.

Tate McRae se vrací do Prahy a sebou přiveze i nové album

Kanadská zpěvačka a tanečnice Tate McRae dorazí 8. 5. znovu do Prahy, kam tentokrát zavítá v rámci svého...


Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice
24.04.

Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice

Čtvrtek 16 .5. si rozhodně zapište do kalendáře! Před venkovním podiem v legendárním hudebním klubu Modrá Vopice,...


Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...
24.04.

Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...

Kapela Chinaski právě zahajuje oslavy 30 let na scéně. Fanouškům se mimo jiné poprvé v historii...


Tři Sestry opět slaví!
24.04.

Tři Sestry opět slaví!

Už za necelý měsíc proběhne velkolepá narozeninová oslava v Ledárnách Braník. 17. a 18. května tu skupina Tři...


Ghøstkid: Pokud máš speciální estetiku, máš velké plus
23.04.

Ghøstkid: Pokud máš speciální estetiku, máš velké plus

Na festivalu Rock for People 2022 jsem se po roce opět sešel se Sebastianem Bieslerem přezdívaným „Sushi" z kapely...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Another Side of You
04.04.

Another Side of You

» Illumishade

Another Side of You je název druhého alba švýcarské rockmetalové...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru