Třetím headlinerem festivalu Rock for People jsou The 1975

Šestadvacátý ročník festivalu Rock for People překvapil již v září oznámením headlinerů Green Day a Fall Out Boy, kvůli nimž byl přesunut termín celého festivalu na 18 – 20. června. Nyní je potvrzen headliner třetího dne, kterým jsou indie popoví The 1975.

Mnozí návštěvníci si jistě vzpomenou na vystoupení této britské senzace před třemi roky, stačilo ale pár let, aby se z manchesterské čtveřice staly hvězdy první velikosti. Jejich aktuální album "A Brief Inquiry Into Online Relationships" se stalo stejně jako dvě předchozí desky jedničkou hitparád a jen potvrdilo status jedné z nejvíc strhujících kapel současnosti. Na desce pracují s mnoha hudebními vlivy, média však už teď spekulují o podobě novinky, ohlášené na únor 2020. The 1975 s lehkostí vyprodávají haly po celém světě, jejich živé koncerty jsou mimořádným a podmanivým zážitkem, získávají jedno ocenění za druhým. Na kontě mají nominaci na Grammy, cenu Mercury Prize za album roku, BRIT Awards v kategorii Nejlepší kapela a Nejlepší album i cenu NME za nejlepší živou kapelu.


Dalším potvrzeným interpretem je britská formace Neck Deep, v současnosti jednou z největších hvězd pop punku. Její třetí album "The Peace And The Panic" zaznamenalo obrovský úspěch, dosáhla na přední příčky britských i amerických hitparád, na kontě má závratných 100 milionů přehrání na Spotify, armádu fanoušků od Austrálie, Asie, Japonska, Jižní Ameriky, USA po Evropu. S nadšením posluchačů jdou ruku v ruce i kritiky, kapela se objevila na obálkách magazínů Kerrang!, Rock Sound nebo Alternative Press, získala ocenění Best British Band v cenách Rock Sound 2017. Čtveřice Ben Barlow (zpěv), Matt West (kytara), Sam Bowden (kytara) a Dani Washington (bicí), si v posledních letech prošla turbulentními časy, vypořádala se s odchodem člena, rodinnými tragédiemi, politickou i sociální situací, to vše pak zachytila v emotivních písních vyznačujících se melodickými kytarovými riffy, zpěvností a chytlavými refrény.


Americká metalcoreová kapela Motionless In White přijede s aktuálním pátým studiovým albem "Disguise" a jak sami hudebníci popisují, jedná se o jejich prozatím nejvážnější a nejhynotičtější dílo. „Opravdu jsme se snažili napsat vážné album," říká frontman Chris Cerulli. „Nemluvím o věcech online ani na veřejnosti. Místo toho používám naše texty jako způsob vyjádření mých pocitů a toho, co se děje v mém životě. Z pohledu zvenčí u nás vše klapalo, ale bylo toho tolik, čím jsme se užírali. Všechno se tak otevřelo na Disguise. Chtěl jsem svým fanouškům nabídnout pohled za masku a dát jim vědět, čím si vnitřně procházím.” Motionless In White okouzlili posluchače roku 2006, alba "Creatures" (2010) a "Infamous" (2012) vzbuzovala úžas kombinací propracované image a břitkých písní. Zásadní zlom přišel s vydáním alba "Graveyard Shift" (2017), které nasbíralo miliony přehrání na streamovacích platformách. Kapela předskakovala Slipknot, Korn, Breaking Benjamin i Marilynu Mansonovi.


De Staat se vrací do České republiky po nedávných koncertech v Brně a Praze. Holandští rockeři předskakovali Rolling Stones i doprovázeli Muse na evropském turné, začátkem roku 2019 vydali sedmé řadové album "Bubble Gum". De Staat těžko zařadíte do žánrových škatulek. Ve své tvorbě opojně mísí celou řadu stylů a jsou tak oprávněně nazývání hudebními chameleony. Kapela vznikla roku 2006 v holandském Nijmegenu coby sólový projekt Torreho Florima, roku 2009 ho doplnil kytarista Vedran Mircetic, basák Jop van Summeren, multiinstrumentalista Rocco Hueting a bubeník Tim van Delft. De Staat vystoupili na předních festivalech Glastonbury, City to City, The Great Escape, SXSW, CMJ, Iceland Airwaves, Sziget a Lowlands, získali mnohá ocenění, spolupracovali s legendárním producentem a zvukovým inženýrem Vancem Powellem. „Vím, že je naše muzika odevšad,” směje se Florim, "ani nechcete slyšet, kolikrát nám už lidi z hudebního průmyslu říkali – vy jste nezařaditelní! Je mi líto, ale jinak to neumíme, tohle je přesně tak, jak to musíme dělat.”


Před pěti lety se dala v jižním Walesu dohromady post-hardcorová parta Dream State, v současnosti tvořená vokalistkou CJ Gilpin, kytaristy Aledem Evansem a Rhysem Wilcoxem, basákem Dannym Rayerem a bubeníkem Jamiem Lee. Letos v říjnu vydali výborné debutové album "Primrose Path". Tomu ale předcházela dvě EP a také pověst potemněle upřímných hudebníků, kteří se neváhají vyzpovídat ze závislostí a hledání bezpečnějších stezek životem. Její příběh, kdy musela kvůli drogám zanechat univerzitních studií, postupné zotavení a založení kapely, publikovala přední britská média a video „White Lies" se roku 2017 stalo neočekávaným virálem. "Primrose Path" vznikalo pod producentským dohledem Dana Wellera (mimo jiné producent Enter Shikari)


Posledním přírůstkem je legendární slovenská punk rocková parta Horkýže Slíže. Další kapely budou následovat brzy v rámci populárního adventního kalendáře, kdy každý den v prosinci až do 24. prosince organizátoři potvrdí nového interpreta.

GALERIE

Související obsah:

» Festival Rock for People příští rok přiveze Green Day, Fall Out Boy nebo Weezer   (David Malý, 17. 09. 2019)
» Rock for People 2019: Den první   (David Malý, 09. 07. 2019)
» Rock for People 2019: Den druhý   (David Malý, 10. 07. 2019)
» Rock for People 2019: Den třetí   (David Malý, 11. 07. 2019)
» Bring Me the Horizon na festivalu Rock for People   (David Malý, 09. 07. 2019)
» In Flames na festivalu Rock for People   (David Malý, 10. 07. 2019)
» Franz Ferdinand na festivalu Rock for People   (David Malý, 11. 07. 2019)
» Rock for People 2017 - Den první   (David Malý, 16. 07. 2017)
» Rock for People 2017 - Den Druhý   (David Malý, 26. 07. 2017)
» Rock for People 2017 - Den Třetí   (David Malý, 25. 10. 2017)
» Rock for People 2016 - den druhý   (David Malý, 14. 07. 2016)
» Rock For People 2014 - den nultý a první   (David Malý, 13. 08. 2014)


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Symphonic Night nabídne hudbu Mira Žbirky v instrumentálním symfonickém zpracování
18.03.

Symphonic Night nabídne hudbu Mira Žbirky v instrumentálním symfonickém zpracování

Miro Žbirka – Symphonic Night je název koncertu,který nabídne příznivcům československé hudební legendy mimořádnou...


Obyčejný neobyčejný muž Petr Spálený slaví jubileum speciální kompilací
18.03.

Obyčejný neobyčejný muž Petr Spálený slaví jubileum speciální kompilací

Zpěvák, kytarista a skladatel Petr Spálený oslaví 22. března 80. narozeniny. Při této příležitosti Supraphon vydává...


Pete Doherty vystoupí v rámci festivalu Dny evropského filmu v Paláci Akropolis
17.03.

Pete Doherty vystoupí v rámci festivalu Dny evropského filmu v Paláci Akropolis

Britský hudebník, skladatel a básník Pete Doherty míří na festival Dny evropského filmu (DEF). Zahraje naživo...


Zářící elegance v podobě disco-popové zpěvačky Sophie Ellis-Bextor dorazila i do Prahy
17.03.

Zářící elegance v podobě disco-popové zpěvačky Sophie Ellis-Bextor dorazila i do Prahy

Britská zpěvačka Sophie Ellis-Bextor vystoupila poprvé v Praze, kde pro své fanoušky předvedla nejen...


Kapela The 1975 dorazila do Prahy; fanoušky pozvala k sobě domů
17.03.

Kapela The 1975 dorazila do Prahy; fanoušky pozvala k sobě domů

Britská čtveřice The 1975 dorazila znovu do Prahy, kde 14. 3. vystoupila v holešovické Sportovní hale Fortuna...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Kněhyně
05.03.

Kněhyně

» Kaczi

Beskydská písničkářka a multiinstrumentalistka Kaczi představuje své druhé...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru