Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce na Srpen 2017

Stejně jako Červenec, tak i Srpen mísí nájezdy hudebních hvězd střídavě na festivaly a samostatná koncertní vystoupení. Můžeme se těšit na akce jako Moravské hrady, Hip Hop Kemp, Keltskou noc či Rock For Churchill. Do Prahy přijedou rockové hvězdy v čele s Afghan Whigs, výročí debutové desky oslaví Interpol a svou show na letiště v Letňanech doveze i Robbie Williams. I tuzemští interpreti se činí a i nadále využívají venkovních prostor ke svým vystoupením, například na brněnském hradu Špilberk vystoupí Mydy Rabicad nebo Prago Union.

 

Světové hvězdy na českých pódiích:

BILLY TALENT (1.8. Olomouc - Korunní pevnůstka)

Info: Kanadští punk-rockeři se vrací do ČR i s poslední deskou Afraid Of Heights, která vyšla během loňského roku. Do České republiky se vrací po roce a vystoupí zde hned dvakrát. První vystoupení proběhne v magických prostorech olomoucké korunní pevnůstky. Fanoušci se samozřejmě mohou těšit i na starší hity z desek Billy Talent I a II.

THE AFGHAN WHIGS (5.8. Praha - Lucerna Music Bar)

Info: The Afghan Whighs jsou zpět. Po úspěšném comebacku v roce 2014 letos přišli s další, již osmou v pořadí, nazvanou In Spades, která ještě více potvrdila jejich pozici. Kapela však již v průběhu natáčení bojovala s těžkou zprávou o zdravotním stavu svého basáka Davea Rossera, který nakonec těžké nemoci koncem června podlehl. Kapela přesto vyrazí na evropské turné a druhou zastávkou bude Praha.

INTERPOL (9.8. Praha - Lucerna, velký sál)

Info: Interpol slaví výročí své debutové desky a k tomu patří i velká koncertní oslava. Turn On The Bright Lights odstartovalo vlnu post-punkových přílivů a nechalo vzniknout několika nezapomenutelným hitům. Nezůstane však jen u debutu, určitě se objeví i skladby z prozatím poslední řadovky El Pintor, navíc frontman Paul Banks potvrdil práce na šesté řadovce.

BLACKMORE'S NIGHT (11.8. Brno - Hrad Špilberk)

Info: Richie Blackmore a Candice Night se opět vrací do České republiky. Na letos si nachystali dvě vystoupení v Brně a Českém Krumlově. Skupina Blackmore's Night funguje již od roku 1997 a stihla vydat deset studiových alb. Posledním z nich je All Our Yesterdays z roku 2015.

ROBBIE WILLIAMS (19.8. Praha - letiště Letňany)

Info: Jeden z nejpopulárnějších zpěváku posledních dvou dekád se opět představí v Praze. Robbie Williams nyní oznámil vydání dalších archivních materiálů pod názvem Under The Radar vol. 2, v rámci tour však budou zřejmě znít zcela jiné hity. Poprvé v ČR zazní i skladby z poslední řadovky The Heavy entertainment Tour. Naposledy se v Praze představil před třemi roky se svou swingovou show v O2 areně.

THE OFFSPRING (23.8. Praha - Malá sportovní hala)

Info: Kalifornští punk-rockeři jsou zpět a opět zahrají i v ČR. Kromě příprav jubilejní desáté studiovky si na letošní léto kapela naplánovala také velké turné po celém světě, na kterém se frontman Dexter Holland představí poprvé jako PhD. Kapela se v ČR představí rok po loňském vystoupení na Rock For People.

Kam na festival?

 

SÁZAVAFEST (3.8. - 5.8. - Světlá nad Sázavou - Zámecký lesopark)

Vystoupí: THOMAS ANDERS, MIRO ŽBIRKA, ČECHOMOR, LENNY, XINDL X, VOJTA DYK & B-SIDE BAND, VÁCLAV NECKÁŘ....

Náš tip: RUSLANA

Začátek: PÁTEK13:00


Let It Roll (3. - 5.8. - Milovice)

Vystoupí: ANDY C, NETSKY, CAMO & KROOKED, WILKINSON, BLACK SUN EMPIRE, SUB FOCUS, HIGH CONTRAST....

Začátek: 13:00


Jazz In Písek (4.8. - Písek - Palackého sady)

Vystoupí: NAT OSBORN BAND, PAVEL J. RYBA & THE FISH MEN, JIŘÍ VÝBORNÝ TRIO

Začátek: PÁTEK 14:00


Beseda u Bigbítu (4. - 5.8. - Tasov)

Vystoupí: PRIESSNITZ, ROLE, DNÉ, THE ILLS, MIDI LIDI, LAZER VIKING, ZAGAMI JERICHO,...

Začátek: PÁTEK 16:00

Ladná Čeladná (4. - 5.8. - Čeladná)

Vystoupí: JANANAS, THE TAP TAP, EMMA SMETANA, SKINNY LISTER, POKÁČ, PEKAŘ....

Začátek: 14:00


   

Keltská noc (4. - 5.8. - Harrachov)

Vystoupí: TATA BOJS, VYPSANÁ FIXA, VÁCLAV NECKÁŘ, MŇÁGA A ŽĎORP, IMODIUM, DOCTOR P.P.....

Náš tip: QUEENS OF EVERYTHING

Začátek: ČTVRTEK 19:00

 

LétoFest (5.8. - Olomouc, 12.8. Ostrava, 19.8. Brno, 26.8. Liberec)

Vystoupí: WANASTOWI VJECY, KAREL GOTT, MICHAL HRŮZA, RYBIČKY 48, INÉ KAFÉ, JELEN

Začátek: 13:00


Jazz Maraton (11. - 13.8. - Brno - Sono Centrum)

Vystoupí: BOHEMIAN BETYARS, BEATA HLAVENKOVÁ, CIRCUS BROTHERS, MALALATA, SHAI MAESTRO ....

Náš tip: GUILLAUME PERRET

Začátek: 19:00


Moravské hrady (12. - 13.8. - Veveří, 19. - 20.8. Hradec n/m, 26. - 27.8. Bouzov)

Vystoupí: ANNA K, HORKÝŽE SLÍŽE, VYPSANÁ FIXA, TOMÁŠ KLUS, MANDRAGE, ARAKAIN, MAJK SPIRIT....

Začátek: PÁTEK 17:00

Hip Hop Kemp (17. - 19.8. - Hradec Králové)

Vystoupí: COMMON, JEDI MIND TRICKS, D.I.T.C., ALLTTA, REJJIE SNOW, ODDISEE & GOOD COMPANY ....

Začátek: STŘEDA 18:00


Vizovické trnkobraní (18. - 19.8. - Vizovice)

Vystoupí: ELÁN, THOM ARTWAY, TOMÁŠ KLUS, MANDRAGE, NO NAME, LENNY, O5 & RADEČEK....

Začátek: PÁTEK 17:00


Rock For Churchill (25. - 26.8. - Vroutek)

Vystoupí: IRIE RÉVOLTÉS, PSH, KAPITÁN DEMO, KY-MANI MARLEY, TRIGGERFINGER, PETER, BJORN AND JOHN....

Začátek: PÁTEK 14:00


Mariánské léto (26.8. - Brno)

Vystoupí: ANETA LANGEROVÁ, BUTY, DARA ROLINS, MONKEY BUSINESS, XINDL X, SEBASTIAN....

Začátek: 15:00

 

Tipy Hudební Knihovny

Lucky Chops (2.8. Brno - Fléda)

Info: New Yorští buskeři Lucky Chops se vrací do ČR. Po Praze tentokrát navštíví brněnskou Flédu a představí i své EP Walter. Fanouškům, kteří nebyli na našem koncertě, jsme touhle nahrávkou chtěli přiblížit, jak zní naše show naživo,” říká pozounista Josh Holcomb a dodává: „Žádné počítače. Prostě jsme šli do studia a hráli to jako bychom byli na koncertě a vymáčkli ze sebe úplně všechno.”

Billy Talent (3.8. Praha - Pivovar Staropramen)

Info: Ti co nemají možnost či chuť razit až do Olomouce, mohou se zastavit o pouhé dva dny později v pražském areálu pivovaru Staropramen a vychutnat si koncert kanadských punk rockerů Billy Talent zde i s kelímkem čerstvého piva.

Rival Sons (6.8. Praha - Lucerna Music Bar)

Info: Rockeři Rival Sons do Prahy dovezou i nové album Hollow Bones a Lucerna Music Bar se rozhodně má na co těšit. Psychedelie s prvky soulu, blues či funky zazní 6. srpna. Kaliforňané patří mezi největší naděje mladé rock n' rollové scény a potvrdit to mohou i na aktuálním turné.

Alexander Glize (9.8. Broumov - Klášter)

Info: Pařížský rodák a kytarista vypiloval svou hru na kytaru na konzervatoři v Pau a poté i na londýnské Trinity College of Music. Jeho originální fusion styl, kde se snoubí mix akustické kytary, klasiky i latino rytmů, přes jazz až po rock´n´roll ještě obohacuje o práci s loop station (elektronickým efektem, díky kterému na sebe vrství předchozí nahrané riffy).

Rocky Leon (10.8. Brno - Hrad Špilberk)

Info: Reggae a ska pod širým nebem. Přesně to slibuje speciální vystoupení Rocky Leona v Brně na Špilberku. Rodák ze San Francisca je v Brně velmi oblíbený a rozhodně se může těšit na velkou návštěvu venkovního koncertu.

Blackmore's Night (12.8. Český Krumlov - Pivovar Eggenberg)

Info: Blackmore's Night se rádi vrací do ČR a většinou nejde o jednorázový pobyt. I nyní se uskuteční koncerty dva a druhý z nich proběhne v Českém Krumlově v pivovaru Eggenberg.

Mac DeMarco (13.8. - Praha - MeetFactory)

Info: Kanadský hudebník a multiinstrumentalista se podruhé představí v ČR. Přiveze s sebou i novinku The Old Dogs. Narozdíl od prvního vystoupení, nyní se vrací již jako hvězda letních festivalů a v červenci si zahrál například na madridské Primaveře či jednom z největších festivalů vůbec Coachelle.

Oceans Ate Alaska (15.8. - Praha - Chapeau Rogue)

Info: Oceans Ate Alaska se po vystoupení na Brutal Assault festivalu vrací do ČR na první samostatný koncert. Místem konání bude pražské Chapeau Rogue. Metalcoreová parta z Birminghamu na scéně působí již sedmým rokem a letos představila své druhé studiové LP Hikari.

Pro-Pain (15.8. - Brno - Melodka)

Info: New Yorští hardcore-punkeři se opět představí v Brně. Kapela zformovaná již před pětadvaceti lety dojede do zdejšího klubu Melodka a vezme s sebou výběr ze svých prozatím vydaných patnácti alb. Vystoupení by nemělo překazit ani nedávné přepadení frontmana kapely po koncertech v Belgii.

Japandroids (21.8. - Praha - Futurum Music Bar)

Info: Indie-rockeři Japandroids letos vydali další povedené album. Opět osm písní, něco málo přes půlhodiny, ale velká energie číšící z nahrávky Near To The Wild Heart Of Life. Jejich druhé tuzemské vystoupení se bude konat ve Futurum Music Baru.

X Ambassadors (21.8. - Praha - Roxy)

Info: Americká parta X-Ambassadors zavítá poprvé do ČR. Již před dvěma roky o sobě dali vědět deskou VHS, za kterou si odnesli i nějaké ty sošky. Nyní hity Renegades nebo Unsteady zazní i v pražském Roxy.

Phantogram (22.8. - Praha - Palác Akropolis)

Info: Newyorské indie elektronické duo Phantogram vystoupí 22. srpna 2017 v Praze. V Paláci Akropolis odehrají svůj první český koncert a představí loňské album Three.

Nicolas Jaar (23.8. - Praha - Roxy)

Info: Chilsko-americký hudebník přizeve porci elektroniky do pražského klubu Roxy. Prvotinu Space Is Only Noise vydal Jaar už ve svých 21 letech. Kombinace psychedelie a tanečních beatů jej zařadila mezi světovou elektronickou avantgardu. Hudbě se Jaar věnuje bezmála deset let, ale svou druhou dlouhohrající desku vydal teprve vloni. Podobně jako jeho předchůdce, bylo album Sirens kritikou přijato velmi kladně.


Speciály česko-slovenské scény

  3.8. Prago Union (Brno - Hrad Špilberk)

         Už Jsme Doma (Brno - Stará Pekárna)

         Xavier Baumaxa (Praha - Parník Tyrš)

  7.8. Aneta Langerová (Praha - Štulcova ulice)

11.8. Kamil Střihavka & Leaders + Vladimír Mišík & ETC

         (Buchlovice - zámecký amfiteátr)

16.8. Vladimír Mišík + Ivan Hlas Trio (Praha - Střelecký ostrov)

         Laura a její tygři (Praha - Malostranské náměstí)

17.8. Stromboli (Olomouc - Korunní pevnůstka)

24.8. Mydy Rabicad (Brno - Hrad Špilberk)

         Jananas (Praha - Malostranské náměstí)

27.8. Dan Bárta a Robert Balzar Trio (Praha - Štulcova ulice)

 

GALERIE

Související obsah:

» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 10/2017   (Ondra Kocáb, 13. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 11/2017   (Ondra Kocáb, 19. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 12/2017   (Ondra Kocáb, 27. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 13/2017   (Ondra Kocáb, 02. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 14/2017   (Ondra Kocáb, 10. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 15/2017   (Ondra Kocáb, 16. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 16/2017   (Ondra Kocáb, 22. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 17/2017   (Ondra Kocáb, 30. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 18/2017   (Ondra Kocáb, 07. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 19/2017   (Ondra Kocáb, 15. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 20/2017   (Ondra Kocáb, 22. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 21/2017   (Ondra Kocáb, 29. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 22/2017   (Ondra Kocáb, 05. 06. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce na Červen 2017   (Ondra Kocáb, 11. 06. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce na Červenec 2017   (Ondra Kocáb, 13. 07. 2017)


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Igor Orozovič chystá na zítřek a sobotu dva křty svého debutu
25.04.

Igor Orozovič chystá na zítřek a sobotu dva křty svého debutu

Když chlap svléká tmu je název debutového alba herce a zpěváka Igora Orozoviče, které nahrával pod...


Tate McRae se vrací do Prahy a sebou přiveze i nové album
25.04.

Tate McRae se vrací do Prahy a sebou přiveze i nové album

Kanadská zpěvačka a tanečnice Tate McRae dorazí 8. 5. znovu do Prahy, kam tentokrát zavítá v rámci svého...


Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice
24.04.

Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice

Čtvrtek 16 .5. si rozhodně zapište do kalendáře! Před venkovním podiem v legendárním hudebním klubu Modrá Vopice,...


Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...
24.04.

Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...

Kapela Chinaski právě zahajuje oslavy 30 let na scéně. Fanouškům se mimo jiné poprvé v historii...


Tři Sestry opět slaví!
24.04.

Tři Sestry opět slaví!

Už za necelý měsíc proběhne velkolepá narozeninová oslava v Ledárnách Braník. 17. a 18. května tu skupina Tři...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Dark Matter
25.04.

Dark Matter

» Pearl Jam

Dark Matter je název 12. studiového alba grungeové legendy Pearl...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru