Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce na Červenec 2017

Je tu červenec, tím pádem se naplno rozjíždí všechny velké festivaly. Takže letošní ročníky tuzemských obrů Rock For People, Masters Of Rock a Colours Of Ostrava jsou již za dveřmy. Především ten třetí míněný láká na neobvyklý line-up, plný světových hvězd a cenami ověnčených jmen. Jsou tu však i sólové koncerty, které nabízí velká jména. Například hned čtvrtý červencový den přijedou Guns n' Roses v původní sestavě a zahřívat mnoha tisícové publikum budou hvězdy a headlineři mnoha festivalů Biffy Clyro. Z tuzemska je třeba zmínit turné Anety Langerové Na Radosti po tuzemských hradech nebo akustický set Kamila Střihavky.

 

Světové hvězdy na českých pódiích:

BIFFY CLYRO (4.7. - Praha - Letiště Letňany)

Info: Skotští bardové opět po roce v České republice. Partička si užívá úspěchy s loňským albem Ellipsis, které přiveze i do ČR. Tentokrát v rámci předskakování legendárním rockerům Guns N' Roses. Biffy Clyro slibují energický set plný riffů, melodických refrénů a hitů v čele s Bubbles, Animal Style nebo Many Of Horror.

GUNS N' ROSES (4.7. - Praha - Letiště Letňany)

Info: Hardrocková legenda v původní sestavě opět v ČR. Mnozí v to už ani nedoufali. Přesto se Axl Rose se Slashem udobřili a opět brázdí koncertní pódia po celém světě společně. Slash jejich hity v ČR několikrát předvedl s pomocí Mylese Kennedyho a The Conspirators, tentokrát však bude mít po boku Axla a přestože poslední společná deska vyšla v roce 1994, rozhodně by byla škoda, nechat si tento hudební zážitek utéct.

ZZ TOP (19.7. Plzeň - Home Monitoring Arena 19:00)

Info: Další z amerických hardrockerů, kteří v červnu zamíří na Česko jsou texasští ZZ Top. Kapela založená již v roce 1968 je členem rock & rollové síně slávy a to již od roku 2004. Hlavním znamením kapely pak kromě hudby je i vzhled a pánové Gibbons a Hill si určitě již chystají své vousy.

OF MONTREAL (19.7. Praha - MeetFactory 19:00)

Info: 14 studiových desek a plno dalších EP. Tak zní konto kapely Of Montreal za jejich jednadvacet let existence. Tím hlavním prvkem jsou však koncerty, které vždy nabídnout něco navíc oproti deskám. Kapela z amerických Athens ve státě Georgia mění pravidelně svůj styl, sestavu i šatník, ovšem na pozadí je pořád zřejmá fascinace psychedelii 60-tých let. Na zatím poslední, loňské desce „Innocent Reaches" se Kevin přiznal k inspiraci Arcou či Charilift. Společnost jim bude dělat Lazer Viking.

SMOKIE (21.7. Buchlovice - Zámecký amfiteátr 20:00)

Info: Rocková formace Smokie zavítá opět do ČR. Kapela, působící na scéně již od roku 1965 se tentokrát předvede na neobvyklém místě v zámeckém amfiteátru v Buchlovicích. Milovníci písniček Don't Play Your Rock 'n' Roll To Me, Living Next Door To Alice nebo Oh Carol si tak opět přijdou na své. O jejich popularitě u nás svědčí i fakt, že některé z hitů se v Česku dočkaly svých coververzí (např. Alenka v říši divů od Karla Zicha, Mýdlový princ od Václava Neckáře či Prohrát není žádná hanba od Argemy).

JETHRO TULL (21.7. Konopiště - amfiteátr 20:00)

Info: Skupina Jethro Tull se na hudební scéně pohybuje již neuvěřitelných 45 let. Do širokého povědomí se skupina zapsala díky netradičnímu propojení rocku s lidovou hudbou, blues i prvky renesanční hudby. Jejich desek se prodalo na 60 miliónů! kopií a od prvního vystoupení v roce 1968 v Londýně kapela odehrála více než 3000 koncertů ve 40 zemích. Parta kolem Iana Andersona vystoupí v ČR dva dny posobě a vždy bude mít po ruce parťáky Stromboli.


 

Kam na festival?

 

Hradecký Slunovrat (30.6. - 1.7. - Hradec nad Moravicí - Zámek)

Vystoupí: VOLOSI, BRATŘI ORFFOVÉ, PRIESSNITZ, MUCHA, KATARZIA, HOUPACÍ KONĚ, ZVÍŘE JMÉNEM PODZIM....

Náš tip: ILLE

Začátek: 17:00


Fingers Up (30.6. - 1.7. - Mohelnice - Morava camp)

Vystoupí: VTHE PROSTITUTES, PRIESSNITZ, ZRNÍ, LAKE MALAWI, COALS, VLADIMÍR 518, DESMOD....

Začátek: 14:00


Rock For People (4. - 6.7. - Hradec Králové)

Vystoupí: DIE ANTWOORD, PARAMORE, EVANESCENCE, FOSTER THE PEOPLE, MASTODON, THREE DAYS GRACE....

Náš tip: CAGE THE ELEPHANT

Začátek: 14:00



Beats For Love (5. - 8.6. - Ostrava - Dolní Vítkovice)

Vystoupí: FATBOY SLIM, DOPE D.O.D., CHASE & STATUS, WILKINSON, DIRTYPHONICS, DANNY BYRD....

Náš tip: N.O.H.A.

Začátek: 14:00

 

Vysočina Fest (6. - 8.6. - Jihlava - Březinovy sady)

Vystoupí: TEAM, MONKEY BUSINESS, DAVID KOLLER, WANASTOWI VJECY, JELEN, NO NAME, MANDRAGE....

Začátek: 15:00

 

Pekelný ostrov (7. - 8.7. - Holýšov)

Vystoupí: SWEET, OLYMPIC, DAVID KOLLER, DYMYTRY, JAROSLAV UHLÍŘ, INÉ KAFÉ, VYPSANÁ FIXA....

Začátek: 13:00


Footfest (7. - 8.7. - Želeč)

Vystoupí: JELEN, VYPSANÁ FIXA, SKYLINE, FAST FOOD ORCHESTRA, MONKEY BUSINESS, ŠKWOR....

Začátek: 13:00

Bohemia Jazz Fest Praha (10. - 11.7. - Praha, Staroměstské náměstí)

Vystoupí: JOHN SCOFIELD, ROBERTO GATTO, OTTO HEJNIC, RUDY LINKA, MACIEJ FORTUNA....

Začátek: 13:00


Masters Of Rock (13. - 16.7. - Vizovice)

Vystoupí: SABATON, RUNNING WILD,  VINCE NEIL, KREATOR, SEPULTURA, PAIN, EPICA....

Náš tip: LACUNA COIL

Začátek: 12:00
 

Krásný ztráty 2017 (14. - 15.7. - Benešov - Konopiště)

Vystoupí: FRAMUS FIVE, MICHAL PAVLÍČEK, SUNFLOWER CARAVAN, PRECEDENS, MONIKA NAČEVA....

Začátek: 14:00


Mighty Sounds (14. - 16.7. - Tábor, Letiště u Čápova dvora)

Vystoupí: GOGOL BORDELLO, H20, IGNITE, BOB WAYNE, BOHEMIAN BETYARS, AGNOSTIC FRONT, ....

Začátek: 11:00


Colours Of Ostrava (19. - 22.7. - Ostrava - Dolní Vítkovice)

Vystoupí: NORAH JONES, JAMIROQUAI, IMAGINE DRAGONS, MODERAT, LP, ALT-J, JUSTICE....

Náš tip: BENJAMIN CLEMENTINE

Začátek: 18:00



Benátská! (27. - 30.7. - Vesec u Liberce)

Vystoupí: STATUS QUO. ACT OF GOD, TEAM, ČECHOMOR, E!E, LENNY, HENTAI CORPORATION, PETER NAGY....

Začátek: 17:00

 

Tipy Hudební Knihovny

Kris Kristofferson (1.7. Sychrov - Zámek)

Info:  V sobotu 1. července 2017 se v areálu zámecké zahrady na Sychrově uskuteční koncert žijící legendy americké country music Krise Kristoffersona. I kdyby vám country neříkalo téměř nic, čtyři jména by si měl zapamatovat každý: Willie Nelson, Waylon Jennings, Johnny Cash a Kris Kristofferson.

Madball (2.7. Praha - Ostrov Štvanice)

Info:  V rámci Mystic Sk8 Cupu vystoupí i američtí Madball. Hardcoreovou kapelu, založenou v roce 1988 v New Yorku jako vedlejší projekt kapely Agnostic Front tvoří zpěvák Freddy Cricien, Roger Miret, Vinnie Stigma a Will Shepler. Kapela zpočátku hrála jenom na koncertech Agnostic Front a často s jejich nepoužitými písněmi, později ale kvůli změnám v sestavě i rostoucí popularitě začala vystupovat i samostatně..

Suicideboys (6.7. Praha - MeetFactory)

Info: Suicideboys (obvykle psáno jako $uicideboy$) je rapové duo z New Orleans, které tvoří: $crim (Scott Arceneaux Jr.) a Ruby Da Cherry (Aristos Petrou)

Tyler, The Creator (10.7. Praha - Lucerna Music Bar) X

Info: Akce ZRUŠENA. Náhradní termín bohužel neoznámen, lístky je tedy možné vracet.

13th Dimension (12.7. Zámek Broumov)

Info: Členové kapely se poprvé setkali jako studenti world music na Academy of Music and Drama ve švédském Göteborgu. Ansámbl, jež začínal pod vedením palestinského hráče na oud a skladatele Ahmada Al-Khatiba se věnuje soudobé i tradiční hudbě Blízkého východu ve vlastních aranžích, kde ji mísí s vlivy severského jazzu a švédské lidové hudby. V pevné souhře se nechává unést na vlnách lichých rytmů a improvizace.

Celebration (20.7. Praha - Cross Club)

Info: Psychedeličtí Celebration přivezou do Prahy nové album Wounded Healer, na kterém se objevuje Sam Herring z Future Islands. Trojice z amerického Baltimoru se představí 20. července 2017 v Cross klubu.


Loudness (27.7. - Praha - Nová Chmelnice)

Info: Nejslavnější japonská a jedna z nejvýznamnějších heavymetalových kapel v historii vůbec, míří zpátky do Prahy. Ti, kteří psali a píší historii tvrdého rocku, vystoupí ve čtvrtek 27. července opět v pražském klubu Nová Chmelnice. .


Speciály česko-slovenské scény

Korben Dallas (7.7. - Praha - Tiskárna na vzduchu)

 Info: Charismatická slovenská kapela Korben Dallas zahraje v netradičním prostředí – pod korunami stromů a na čerstvém Vzduchu. Korben Dallas působí na scéně od roku 2010 a na svém kontě má 4 alba. Hned jejich debutové album Pekné cesty bylo nominováno na Radio_Head Awards v kategorii album roku – cena kritiků.

Aneta Langerová (13.7. - Na Radosti - Hrad Svojanov)

Info: Na turné Na Radosti „Pod širou oblohou" Anetu doprovází kapela a smyčcové trio. Vedle písní z posledního alba Na Radosti nebudou chybět i starší skladby v nových aranžích. Album Na Radosti vyšlo na konci roku 2014. Aneta spolu s klavíristou, hudebním skladatelem a producentem Jakubem Zitkem pracovala dva roky na písních, původní hudbě a textech. Pro inspiraci se vydali na Šumavu, kde objevili dnes již zaniklou osadu Na Radosti.

Mucha (13.7. - Brno - Hrad Špilberk)

Info: Speciální vystoupení brněnské formace vedené frontwoman Nikolou Muchovou se předvede i doma pod širm nebem při vystoupení na Špilberku.

Bratři Ebenové (13.7. - Strážnice - Kulturní dům)

 Info: Bratři Ebeni jsou asi nejzvláštnější skupinou v historii české populární hudby. Kryštof, Marek a David, synové skladatele Petra Ebena a synovci Ilji Hurníka, vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Již koncem sedmdesátých let, kdy Ebeni vstupovali na scénu, se v jejich hudbě proplétaly vlivy klasiky, folku, rocku či jazzu a prvky vytříbeného hudebního humoru.

Xavier Baumaxa (15.7. - Zámek Doksy)

 Info: Folkový večer na zámeckém nádvořív Doksech zakončí svým typickým humorem Xavier Baumaxa. Kromě něj vystoupí i Sláva Janoušek, Těla nebo Tchei Chan.

Thom Artway (16.7. - Brno - Moravská galerie)

 Info: Mladý hudebník Thom Artway přiveze svůj nový singl i do Brna, kde vystoupí na Moravském náměstí v rámci festivalu PoART.

Michal Prokop & Framus Five (18.7. - Praha - Mercedes Forum)

 Info: Legendární Město ER v podání Michala Prokopa a jeho Framus Five zazní v Praze v rámci Prague Proms v hale Mercedes Forum.

Priessnitz (23.7. - Brno - Vaňkovka Fest)

 Info: Vystoupení jesenické kapely v rámci festivalu u brněnské Vaňkovky proběhne 23. července. Kapela s sebou doveze i poslední desku Beztíže, se kterou Brno navštívila již dvakrát. Nebudou však chybět ani starší nezapomenutelné písně.

Kamil Střihavka (26.7. - Praha - Révové nádvoří)

 Info: Speciální akustický set představí Kamil střihavka koncem července v Praze na Mariánském náměstí. Zpěváka, kterého proslavila například role Ježíše v muzikálu Jesus Christ Superstar, doprovodí kapela Leaders..


GALERIE

Související obsah:

» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 10/2017   (Ondra Kocáb, 13. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 11/2017   (Ondra Kocáb, 19. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 12/2017   (Ondra Kocáb, 27. 03. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 13/2017   (Ondra Kocáb, 02. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 14/2017   (Ondra Kocáb, 10. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 15/2017   (Ondra Kocáb, 16. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 16/2017   (Ondra Kocáb, 22. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 17/2017   (Ondra Kocáb, 30. 04. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 18/2017   (Ondra Kocáb, 07. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 19/2017   (Ondra Kocáb, 15. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 20/2017   (Ondra Kocáb, 22. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 21/2017   (Ondra Kocáb, 29. 05. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce v ČR 22/2017   (Ondra Kocáb, 05. 06. 2017)
» Kam vyrazit za hudbou - Hudební akce na Červenec 2017   (Ondra Kocáb, 13. 07. 2017)


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Symphonic Night nabídne hudbu Mira Žbirky v instrumentálním symfonickém zpracování
18.03.

Symphonic Night nabídne hudbu Mira Žbirky v instrumentálním symfonickém zpracování

Miro Žbirka – Symphonic Night je název koncertu,který nabídne příznivcům československé hudební legendy mimořádnou...


Obyčejný neobyčejný muž Petr Spálený slaví jubileum speciální kompilací
18.03.

Obyčejný neobyčejný muž Petr Spálený slaví jubileum speciální kompilací

Zpěvák, kytarista a skladatel Petr Spálený oslaví 22. března 80. narozeniny. Při této příležitosti Supraphon vydává...


Pete Doherty vystoupí v rámci festivalu Dny evropského filmu v Paláci Akropolis
17.03.

Pete Doherty vystoupí v rámci festivalu Dny evropského filmu v Paláci Akropolis

Britský hudebník, skladatel a básník Pete Doherty míří na festival Dny evropského filmu (DEF). Zahraje naživo...


Zářící elegance v podobě disco-popové zpěvačky Sophie Ellis-Bextor dorazila i do Prahy
17.03.

Zářící elegance v podobě disco-popové zpěvačky Sophie Ellis-Bextor dorazila i do Prahy

Britská zpěvačka Sophie Ellis-Bextor vystoupila poprvé v Praze, kde pro své fanoušky předvedla nejen...


Kapela The 1975 dorazila do Prahy; fanoušky pozvala k sobě domů
17.03.

Kapela The 1975 dorazila do Prahy; fanoušky pozvala k sobě domů

Britská čtveřice The 1975 dorazila znovu do Prahy, kde 14. 3. vystoupila v holešovické Sportovní hale Fortuna...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Kněhyně
05.03.

Kněhyně

» Kaczi

Beskydská písničkářka a multiinstrumentalistka Kaczi představuje své druhé...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru