Jak bylo na Imagination Festivalu 2013

Jak bylo? No mně úplně parádně ;-)

Kromě fotek se s vámi podělím o svý dojmy. Reakce můžete psát do commentů, hehe, jsem zvědavá, kolik jich tentokrát bude. Jestli tam vůbec někde jste, hm?! ;-) 

Na místo dorážim kolem devátý večer, příjezd úplně nejvíc vychytanej, hledám místo na parkování. Všude kolem spousta lidí, co někam jdou, si řikám - to neni možný, taková účast. Ty jo a kam jdou s těma dětma?!? Aha jasně, jdou z hokejovýho zápasu. Třináctý kolo extraligy, Sparta s Pardubicema... 25.minuta, Buchtele od modrý zaměří bránu, checkne Růžičku jak mu stojí a přemejšlí kam by mu ho šoupnul :-D napálí mu to do horního rohu (kam jste jako mysleli? :-D), 2:0... 7 vteřin na to Rachůnek zvyšuje na 3:0... na závěr rvačka, no prej mazec. Sparta rulezzz! Rituálně-obřadním způsobem sundavaj tmavě červený šály, skáčou do aut a mizej z míst, kde se dá nechat auto zadarmo. 8 685 lidí jde domu spát, to já nemam dneska v plánu vůbec. Tak parkuju, jdu proti nim, tak čuměj, jak když jsem si tam něco zapomněla...

Enter the hell

Něco po devátý jsem na místě. Dostávám v karavanu žlutou pásku, jen nevim, proč mi do ní musej přilepit i chlupy na ruce (a to je nemam zas až tak dlouhý). Na vstupu nepruděj, jestli si dovnitř nenesu třeba chleba s řízkem od mámy, takže pohodička. Vítá mě dlouhá řada plastovejch toi-toiek a týpek, co se ptá, jestli mam všechno, co potřebuju. To je full servis v tý Praze, ty jo... Nicméně mam svý dvě uši, ruce i nohy... Foťák, plně nabitou baterku, čerstvě zformátovanou SD kartu a dokonce i ňáký prachy v ukrutný růžový peněžence, co mi koupila ségra. A výbornou náladu. Takže asi jo, nic víc nepotřebuju. Slušně poděkuju za optání a jdu obhlídnout terén.

Welcome to the hard side...

V Rezonance stage si dávám mikinu do šatny (protože netušim, že nad ránem budou dva stupně, tedy skoro teplota, kdy už musej eskymáci začít dávat pozor, aby se jim v zatáčce nezlomil pes :-D) Dělám první fotky. Aktuální set je takovej, že bych si ho pustila při práci, aby mi to šlo "od ruky" a abych nemusela poslouchat každej den stejný ajťácký kecy (ano, IT Crowd vám přijde tak vtipnej, protože to, že to je fakt podle pravdy, pozorujete zvenku :-D). A jo, asi je na vysoký bpm raty ještě brzo. Buď mi běží nějak rychlejc čas, nebo trpim brutálnim nedostatkem beatů (sakra, dá se to ňák léčit?). Každopádně mam pocit, že každou chvíli, co se tim beatem nechám trochu pohltit, tak ta potvora dýdžejská switchne na mixáku takovou tu pasáž ať jako trochu vychladnem :-D A vždycky moc brzo, na mě teda. Je to had! :-D Když už je to asi napočtvrtý, jdu se mrknout, kdo teď hraje, měl by tam bejt Moleon. Ten ale bohužel nedorazil, prej se splet a myslel, že je party až v sobotu (?!?), tak vůbec nenastoupil do letadla, chaotik ;-) Chtěla jsem ho škodolibě (ale v dobrym!) tady vysmát, ale pak jsem si uvědomila, že já si to do minulý neděle myslela taky :-D Co dodat... No a tak za něj zaskočili DAVE.LXR a Destroyer. Dobrej battle na hoďku a půl...
Pokračuju na Devastatora, tam Forbidden Society! Krutopřísnej nářez... Potom ty dva maskovaný italové a jejich zběsilej hardcore D&B :-) Hallucinator dává všem pěkně na prdel. Kdyby se pokusili transformovat svuj projev do verbální roviny a mohli nám třeba zarapovat něco horrorcorovýho, pěkně od podlahy:

Sraní chcaní a genitální puch, mrdka stříká do očí a uřezanejch uch!
Tohle to je multikontinetnální čin, nepřežije stín našich mentálních píčovin.
(Text Sodoma Gomora - jo, myslim, že kluci by si rozuměli ;-) )

BTW, kdo ještě nemá dost, může na Hallucinatory teď v pátek vyrazit do Brna -to zas bude betálné sjížďák... A těšíte se už do Storm klubu na klubovku týhle stage? Doufám, že 1. 11. dorazíte a společně se tam zdevastujem! :-D Do pavilonu D se každopádně ještě vrátim.

Imagine ;-)

V béčku hlavní img.stage, koupim si ňákej drink, fotim pařící lidičky. Hraje Wilkinson a začíná tu bejt ukrutný vedro. Tak co je, svlíkáme trička, ne? ;-) Na focení party-people v první linii mám jen chvilku, chci stihnout čůrající chlapce z In-Phase. zdravim dva týpky, co se líbali, rudovlásku, kudrnáče, medvěda a kluka se vztyčenou berlí, kterou následně chtěl překousnout. Rezonance stage rezonuje tak mocně, že mam strach, že se vysypou skleněný tabule z oken (i když blbost - ty už toho zažily patrně víc, než já :-) )

Proč máš tak krásné oči? Abych tě mohla lépe sežrat!

Vedro, jdu ven vychladnout. Čumim do line-upu, co dál. Milému hlasu odpovídám na dotaz, jestli se může mrknout se mnou, že jasně. Otáčím se za tím hlasem, první pohled do očí, pak představování (ani se neptejte, co jsem si představovala :-D )...
Ahoj, já jsem ... a hledám svýho kámoše.
Ahoj, já jsem Iris
(...a klepou se mi kolena...). Držim to svý "hovado" v ruce a prej
Pro koho fotíš?
Pro HK.
Co??? He he :-D
Si řikám Hm, pecka, teď se proflákne, že jsem fotila Xindla a jsem v řiti... Hej, neni to, jak to vypadá! Za 20 minut má narozeniny s tou nejlepší oslavou v životě, a teď o tom ještě neví (mimochodem všechno nejlepší, ještě jednou :-) ). Kámoš nikde, tak si dáváme na baru okřídlenýho lovce a do toho nám k tanci a k poslechu hrajou Psyko Punkz. Celkem romantika, ne?

Future perfect

Přesun do img. na Loadstary. Jdem do kotle, motá se mi hlava a nevim jestli to je ze seznámení, nebo ze vzduchu, kterej je tak vydejchanej, že už se nedá rukama ani krájet. Na šíření zvukovejch vln to naštěstí nemá vliv, setem zní elektronická bass-lajna z Voodoo People a já si svlíkám tričko. Masakr, stačí do vás nalámat trochu podprahovejch beatů a už fungujete jako bezvadný velkoprostorový vytápění (nicméné bonusový body pořadatelům za výborný nazvučení ;-) ) Každej z vás je jak z kopce rozjetá lokomotiva. Rekuperace :-) A protože nemáte v těle dobíjecí baterku, máte v sobě chvílema tolik energie, co chce ven, že nemůžete zastavit nohy a na spánek nemáte ani pomyšlení. Zkušenej DJ si vás natahuje a pouští, jak myš na kolečkách :-D Pít hodně vody musíte, abyste se mohli potit jako čuňata, a držet tak tělesnou teplotu v normě. Jinak akustická rezonance (ano, odtud ten název stage ;-) ), co jiný ještě nakopává, přehřátý tělo vyčerpává, takže ty pasáže v setu, co sloužej k natažení setrvačníku, pozbývaj efektu. Pak přichází útlum s rychlym nástupem a dobrou. Válíte se po stolech...

Další věc je, že máte hovno kondici a furt v hubě cigáro, přitom třeba při maratonu by vás ani nenapadlo si za běhu zapálit. Hardstyle pak "nějak dneska nemůžete vydejchat", jo, občas bývá dost nekompromisní, DnB vám dovolí bejt aspoň pozorovatelem (pokud teda zrovna nehraje třeba Netsky ;-) ). Jste na kaši, protože jste zřejmě přepálili začátek a cesta domu nad ránem bejvá dost utrpení. Párkrát takový zkušenosti a každej se to sám se sebou naučí i bez chytrejch vysvětlení na úrovni fyziky a chemie běžný střední školy. Případně prohlásí, že je už "dneska jinde" a konzumuje ten mainstream s pivem a klobásou, potřebuje někam jednoduše patřit. A nebo, že už má nějaký úvazky, závazky a svazky a tedy nemá čas a prachy, ne asi! ... Dlouhý hodiny bychom se mohli bavit o tom, co radost z pohybu a ze sebevyjádření dělá s mozkem po chemický stránce. Za schopnost vnímat směs pocitů, který můžem souhrnně nazvat "dobrá nálada" můžou neurotransmittery. jsou to v podstatě organický chemky, co šířej mezi všema nervovejma centrama v mozku info o tom, v jakym stavu je tělo s ohledem na vnější podmínky, ve kterejch se nachází.

Hardtechno je všechno, takže pařim jak zvíře a může se vztekat, jak chce, neni slyšet. Pro zdavý tělo je občas příjemný si tu výdrž pocvičit. Ty vole, když bejt vyrovnaná je práce na full time... Je to celkem náročný a mezi depkou a naplněnim neexistuje jen tak přepínač, trvá to dlouho. chci se bavit hned! Nedá se to nějak léčit práškama? Jo, to dá, ale většinu z nich zakázali, protože berou lidem schopnost reagovat na svý pocity. S drogama běžte do prdele! Jo, vy s těma rybíma očima a falešnym křečovitym rohlíkem, co vás sere bejt sami sebou. Chyběj vám správný signály o tom, co se s váma děje... Hej a pak ten brutální dojezd. No sorry, když mam psát o klubový scéně, tak tady to máte hned z kraje a jsme vyřešený. Máte do hlavy dvě černý díry a je vám jedno, kdo kde hraje, i kdyby to bylo na víko od popelnice. Konkrétně Imagination je od pořadatelů zvládnutej na výbornou. Jenom to, jak se budete bavit, už je na vás. Takže kdo si to opravdu užívá tak jako my?

Mě je skvěle, nohy už se mi tolik neklepou z toho seznamování. Právě jsme oslavili "výročí" 3 hodiny :-P Pařim na B.S.E. jak šílená kráva a směju se, protože mi je dobře. Venku se udělala pěkná zima, vevnitř sauna. Mam total zamlžený sklo, tak už asi nic moc nevyfotim :-( Co už, no, snad vám to bude takhle stačit. Teď a tady se děje něco úžasnýho a já o to nechci přijít. Takže pa pa, la la, berte to jako kdybych už šla domu ;-)

Angerfist vám hrozí pěstí a démon, co hlídá Devastator stage už vidí jen na jedno oko. A asi je nasranej, protože týpka, co se pokouší to opravit, bez milosti shodí ze žebříku. Jo a nad ránem jedna neveselá věc - Golpe se někde zakrysil a nenastoupil... To mě dostalo, jeho desky tam evidentně byly a on ne. Když vim, jak se na to těšil, mam starost :-( Golpíkovy tracky dávaly zabrat hned třem jinejm, hraní se chopili Peterson, Tosha a Pereez. Respekt, porvali se s tim dobře, na to, jak je to náročnej materiál. Ale znělo to jinak. Tracky byly víc v RAWu, některý improvizace se fakt zadařily a znělo to zajímavě. Zároveň taky ale bylo slyšet, jak moc to má Golpe v rukou, co všechno stíhá mixovat v živym setu a hlavně, jak moc pracuje s lidma a vnímá náladu celý stage. To jsou věci, který mě zaplavily od první chvíle, co jsem ho slyšela (nikdy na to nezapomenu), pak mi nedaly spát a nechápala jsem, že je něco takovýho vůbec možný. Teď si uvědomuju, jak mi to chybí. Tak snad v sobotu ranní rozcvička v YESu ;-)

Až se příště potkáme v 6 ráno a bude hrát Psiko v rytmu asi tak 250 bpm (btw velkej respekt, ten ranní zběsilej set by snad vykopal i mrtvolu z hrobu), chci aby tam byl aspoň někdo z vás se mnou, komu se podívám do očí, aniž bych se bála, že do nich spadnu a že si jen tak řeknem Ty vole jo!!! Tak na sebe dávejte pozor ;-)

GALERIE

Související obsah:

» Imagination Festival 2013 - Už zítra večer!   (Irena Hladíková, 17. 10. 2013)
» Beat Street Hip Hop Fest byl předčasně ukončen   (Irena Hladíková, 22. 09. 2013)
» Jak bylo na Beat Street Festivalu 2013   (Irena Hladíková, 28. 09. 2013)
» Prohlášení pořadatelů k předčasnému ukončení Beat Street Hip Hop Festivalu 2013   (Jan Vavřík, 11. 10. 2013)


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Igor Orozovič chystá na zítřek a sobotu dva křty svého debutu
25.04.

Igor Orozovič chystá na zítřek a sobotu dva křty svého debutu

Když chlap svléká tmu je název debutového alba herce a zpěváka Igora Orozoviče, které nahrával pod...


Tate McRae se vrací do Prahy a sebou přiveze i nové album
25.04.

Tate McRae se vrací do Prahy a sebou přiveze i nové album

Kanadská zpěvačka a tanečnice Tate McRae dorazí 8. 5. znovu do Prahy, kam tentokrát zavítá v rámci svého...


Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice
24.04.

Pozvání na rockový mejdan s Vildou Čokem a jeho kapelou Bypass do klubu Modrá Vopice

Čtvrtek 16 .5. si rozhodně zapište do kalendáře! Před venkovním podiem v legendárním hudebním klubu Modrá Vopice,...


Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...
24.04.

Chinaski slaví 30 let podcasty, albem, klipy, koncerty...

Kapela Chinaski právě zahajuje oslavy 30 let na scéně. Fanouškům se mimo jiné poprvé v historii...


Tři Sestry opět slaví!
24.04.

Tři Sestry opět slaví!

Už za necelý měsíc proběhne velkolepá narozeninová oslava v Ledárnách Braník. 17. a 18. května tu skupina Tři...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
Dark Matter
25.04.

Dark Matter

» Pearl Jam

Dark Matter je název 12. studiového alba grungeové legendy Pearl...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru