Prohlášení pořadatelů k předčasnému ukončení Beat Street Hip Hop Festivalu 2013

Oficiální vyjádření k Beat Street Hip Hop Festivalu 2013

Naší redakci se exkluzivně podařilo získat následující vyjádření pořadatelů k předčasnému ukončení Beat Street Hip Hop Festivalu 2013. Pořádání akcí skutečně není jednoduchou záležitostí. Úsudek si udělejte sami. Vyjádření přinášíme v originálním verzi.

"V první řadě, by jsme se chtěli omluvit všem zúčastněným od návštěvníků přes účinkující až po sponzory a partnery festivalu. Nikdo při plánování nečekal, že to dopadne tak jak dopadlo. To co se stalo, je neomluvitelné, ale chceme Vám alespoň trochu přiblížit důvody, které vedli ke konci akce.

Festival se připravoval půl roku dopředu prakticky každý den. Snažili jsme se postavit co nejlepší a nejsilnější line up, jaký byl v našich možnostech a možnostech našeho kraje a jeho obyvatel v něm. Při plánování a organizaci jsme předpokládali, že na tento line up je reálná možnost kolem tisíce návštěvníků. Od toho se odvíjelo všechno. Bohužel se tak nestalo a my jsme absolutně neodhadli lidi a jejich přístup k tomuto ročníku. Oproti minulému roku byla návštěvnost extrémně nízká a v tu chvíli, kdy se vše muselo ukončit se v areálu nacházelo přibližně 300 platících lidí a všem bylo jasné, že v následujících hodinách nedorazí alespoň dalších 300. Festival měl velké náklady na realizaci, ať už to byla stage, prostory, promo kampaň, energie a další věci. Přípravám a reklamě jsme věnovali většinu času a dost prostředků k tomu, abychom oslovili co nejvíce lidí. Reálné číslo oslovených naší kampaní, je kolem 1,5 milionu lidí, ze kterých dorazilo pouhých 300. Což není ani třetina potřebného množství. I s podporou partnerů a výdělku ve stáncích to bylo k ničemu, protože i s tím vším dohromady, to nebylo ani na polovinu nákladů festivalu a to se bavíme pouze o honorářích a stagi. Ostatní věci jsme hradili z vlastních prostředků, abychom snížili potřebnou návštěvnost na minimum. Nebudeme rozebírat konkrétní čísla, ale těch 300 lidí, kteří navštívili náš festival, by nepokrylo ani naší investici do něj. Proto jsme se rozhodli festival po osmé hodině zavřít, pro nedostatek návštěvníků. Jen pro informaci festival měl náklady přes půl milionu korun a my jsme vybrali něco lehce přes 100 000,-kč což znamenalo, že ani naše rezervy nejsou schopné uhradit zbytek festivalu. Už před festivalem jsme věděli o slabém prodeji vstupenek, ale stále jsme věřili, že rozdíl 5O,-kč mezi předprodejem a vstupem na místě není tak velký a lidi dojdou aspoň kolem dalších 300 na místě a my budeme schopni festival dofinancovat. Jak se říká, vsadili jsme all in a prohráli. Kdo má špetku rozumu dojde mu, že si nikdo nenahrabal a nikdo se na nikom neobohatil. Je nám to velice líto, protože jsme asi jediní v republice, kteří tento byznys nedělají kvůli profitu, ale kvůli lásce k hip hopu a kultuře ,jako takové a především hlavně pro lidi. Naším cílem je přinášet zábavu, párty, koncerty a zážitky lidem a společně s nimi v Chomutově vybudovat pevnou základnu hip hopu. Tohle bylo shrnutí událostí, které se staly a vyvolaly předčasné ukončení festivalu.

Objevili se dotazy zda budeme vracet vstupné.Nebudeme a to z toho důvodu,že v areálu vznikly velké škody,které jsou důležitější poplatit, Mrzí nás to velice a jako částečnou kompenzaci pro vás přichystáme párty,kde bude vstupné ZDARMA s welcome drinkem.Více informací brzy na našich fb stránkách.

Omlouváme se že tato tisková zpráva měla trochu zpoždění, ale bohužel jsme se k tomu dřív nedostali. Protože,kdo byl tak ví a kdo neví tak slyšel. Po skončení festivalu se lidi rozbouřili a začali velké nepokoje. Chápeme rozhořčení lidí, ale toto jednání nepomohlo nikomu a jenom to poukázalo na to klasické „češství" a buranismus našich spoluobčanů. V areálu festivalu po drancování, ničení majetku a krádeží našich věcí a věcí našich partnerů vznikla škoda, která jde do statisíců. A my jsme od neděle každý den po policii a po schůzkách se sponzory. Každopádně vše má v rukou kriminální policie a věříme, že se aspoň část odcizených věcí vrátí. Kdyby kdokoliv z vás věděl o někom a nebo měl stopu k někomu o kom ví že odcizil nebo zničil jakoukoliv věc z areálu, prosíme o informaci a o pomoc.Beat Street je na chvilku venku ze hry. Musíme si po sobě uklidit. Fámy o tom, že jsem utekl s kufrem peněz jsou absolutně z cesty. Nehnul jsem se ze skate parku od pátku 20.9.2013 do pondělí 23.9.2013 a řešil jsem všechny problémy které se staly. Kufr patřil mé přítelkyni, která měla po festivalu odjet zpět domů do Prahy:D. Zavařili jsme to dost to víme. Mrzí nás to a je nám to líto dělali jsme co jsme mohli. Děkujeme všem zúčastněným lidem za podporu kultury a né našich osobních kont. A těm, kteří na festivalu ani nebyli a hejtujou nejvíc přejeme hodně úspěchů v jejich beznadějných a smutných životech. Většina kapel to snesla dobře a pochopily naší situaci, proto posíláme velké díky a big up pro TY NIKDY LABEL, SNOWGOONS A SOULKASTA, KLUKY Z MOJÍ REČI A RYTMUSOVY!! OMLOUVÁME SE A DÍKY VŠEM!!

O tom jestli bude nebo nebude příští rok fest se teď rozhodně mluvit nedá. Zatím neznáme veškeré následky tohoto problému, ale klubové akce budou pokračovat dále.

Aleš Kozler
Beat Street Team"

GALERIE

Související obsah:

» Z Chomutova se o víkendu stane hip hopová bašta   (Jitka Fialková, 16. 09. 2013)
» Jak bylo na Beat Street Festivalu 2013   (Irena Hladíková, 28. 09. 2013)
» Beat Street Hip Hop Fest byl předčasně ukončen   (Irena Hladíková, 22. 09. 2013)


ZADEJTE KOMENTÁŘ



HUDEBNÍ ZPRÁVY
Think Later; nové album zpěvačky Tate McRae
28.04.

Think Later; nové album zpěvačky Tate McRae

Druhé studiové album kanadské zpěvačky Tate McRae nese název Think Later a vyšlo na začátku prosince...


Vladimír Merta přichází po letech s novými písněmi na albu České sny
28.04.

Vladimír Merta přichází po letech s novými písněmi na albu České sny

Písničkář, hudební skladatel, textař, scenárista, filmový a divadelní režisér, dokumentarista, esejista, publicista,...


Pro Karla Markytána Je muzika! cestou k vytěsnění problémů
28.04.

Pro Karla Markytána Je muzika! cestou k vytěsnění problémů

Karel Markytán je jedním ze zakládajících členů stále aktivního AG Fleku. Nyní přichází po delší pauze se svým...


Kapela Henge v Brně úspěšně dokončila Alpha Test 4
28.04.

Kapela Henge v Brně úspěšně dokončila Alpha Test 4

Již tradiční zastávku v brněnském Kabinetě Múz absolvovala britská čtveřice Henge. Avantgardní space rockové...


V Brně se budou podávat metalová psychedelika
28.04.

V Brně se budou podávat metalová psychedelika

Brněnský Kabinet Múz si na polovinu května přichystal lahůdku pro příznivce ponurého, psychedelického stoner...


» zobrazit více...


RECENZE
PRÁVĚ VYŠLO
To nejlepší
27.04.

To nejlepší

» Kryl Karel

Karel Kryl by letos 12. dubna oslavil osmdesáté narozeniny. Těsně před...

PODPORUJEME NADĚJNÉ KAPELY



Víme, jak je těžké pro mladé ale zatím neznámé kapely prorazit do médií a tím získat nové fanoušky.


» Podporujeme nadějné kapely

» Zadání profilu interpreta

Hudební knihovna - NEWSLETTER

Chcete dostávat do vaší emailové schránky aktuální informace ze světa hudby? Přihlašte se k odběru newsletteru. Odběr můžete kdykoliv zrušit.

Přihlásit k odběru newsletteru